HockeyNews
PLUS

Positiva besked för Djurgården: "Har inte för avsikt att försvinna"

(23046) Ludvig Hedström Linus Arnesson Daniel Brodin
Bildbyrån

Publicerad: 7 april 2022

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Djurgården har haft samtal med samtliga spelare i truppen.
Några har sagt att de kommer att stanna kvar och kämpa vidare i Hockeyallsvenskan.
– Sedan håller vi på att prata med ett antal spelare, säger sportchefen K-G Stoppel till HockeyNews.se.

Det var i lördags som Djurgården föll i den fjärde raka kvalmatchen mot Timrå och ramlade ner i Hockeyallsvenskan. Efter en deppig helg återgick Djurgårdens sportchef K-G Stoppel till jobbet på Hovet under måndagen.

– Vi träffades i måndags alla ledare och tränare och gjorde en kortare avstämning för planering när man ska komma igång med saker och ting. Under tisdagen och onsdagen har vi haft individuella samtal med alla spelare, säger Stoppel.

Han fortsätter:

– Jag ska sitta med ledarna torsdag och måndag och skaffa oss en bild och lite struktur och fånga in vad folk tycker och tänker.

LÄS MERDjurgårdens ras ur SHL – spelarna som lämnar – och de som återvänder?

Huvudtränaren Joakim Fagervall har kontrakt i två år till. Målvaktstränaren Fredrik Mikko och fystränaren Jimmie Ölvestad har också förlängt sina kontrakt under våren. Och nu väntar samtal med de assisterande coacherna Mikael Aaro och Nichlas Falk som har utgående ettårskontrakt.

På spelarsidan har backarna Linus Arnesson och Ludvig Hedström nu berättat för K-G Stoppel att de blir kvar i Djurgården.

– Ludde och Linus Arnesson har kontrakt sedan tidigare och de har inte för avsikt att försvinna, säger K-G Stoppel till HockeyNews.se.

Under säsongen i SHL har målvaken Carl Lindbom och forwardsduon Jonathan Lekkerimäki, 17, och Liam Öhgren, 18, skrivit på rookieavtal som gäller i SHL. Men trots Djurgårdens nedflyttning till Hockeyallsvenskan hoppas Stockholmsklubben få behålla trion. Det finns SHL-intresse för inte minst skarpskytten Lekkerimäki.

LÄS MERUppgifter: Timrås kvalhjälte en av flera som får debutera i Tre Kronor

– Det finns en uppgörelse mellan SHL och allsvenskan att SHL kan ta spelare från allsvenskan fram till ett visst datum. Samtidigt är de hockeygymnasieelever och där ingår inte att man kan ta dem, säger K-G Stoppel.

Han vidareutvecklar:

– De lever fortfarande under ett skolavtal. Vi känner oss ganska komfortabla med att de ser det som en bra resa i sin karriär att få en betydligt större roll i allsvenskan.


Joakim Fagervall ska leda Djurgården även i Hockeyallsvenskan. Återstår att se vilka han får med sig på resan. Foto: Bildbyrån.

Djurgården har skrivit fyraårskontrakt med OS-spelarna Daniel Brodin och Marcus Krüger där det har funnits oklarheter vad som gäller nu när det blir spel i näst högsta divisionen i Sverige. Enligt obekräftade uppgifter tänker åtminstone Brodin återvända till Djurgården.

Och det är den bild även K-G Stoppel har av läget.

– Jag har haft samtal med Brodin och han är otroligt positiv till det. Men vi ska samla ihop allting. Jag känner i det här läget, att åter igen är det ingen quick fix utan nu måste vi göra om och också bygga långsiktigt starkt och bra för att ta oss tillbaka. När vi väl tar oss tillbaka ska det inte behöva vara en total ombyggnad igen. Det är viktigt att få med oss rätt folk på resan, säger Stoppel.

Krüger kanske inte drivs av en jakt på pengar utan måste ha motivation att spela i Hockeyallsvenskan.

– Det är därför det är så viktigt att de känner att det är trovärdigt och hållbart, att det blir ett lag som är intressant. Det tror jag är viktiga parametrar.

Stoppel har ett stort arbete framför sig och har inte gett upp om att kunna förmå fler spelare från Djurgårdens SHL-trupp att hjälpa till på vägen tillbaka.

– Just nu är tongångarna ändå rätt positiva att vara med på resan. Men jag vill vänta innan jag kommunicerar nånting innan vi har en bra bild så att vi inte springer iväg och känner oss stressade av att presentera nånting. Vi ska göra det bra och genomtänkt.

– Vi har många pusselbitar nu. Det gäller bara att få ihop pusslet med lite tålamod.

Hur kommer budgeten att se ut för Hockeyallsvenskan?

– Det är väl inte helt fastställt än, men jag tror att det kommer att vara hyfsat. Om det finns en engagerad omgivning och vi kan presentera en bra relevans så finns det en bra möjlighet till tillskott. Därför gäller det att lägga saker i rätt ordning och göra det trovärdigt och bra, säger K-G Stoppel.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)