HockeyNews
PLUS

Dick Axelsson tillrättavisas av disciplinnämnden efter uppträdande

(22928) Dick Axelsson
Bildbyrån

Publicerad: 29 mars 2022

FacebookXWhatsApp

Det meddelar disciplinnämnden i ett pressmeddelande.

I matchen mellan Oskarshamn och Djurgården den 24 mars ska Dick Axelsson ha kastat sin klubba i närheten av en funktionär, samt ha stänkt vatten på en åskådare. Det meddelar disciplinnämnden i ett pressmeddelande.

– I samband med att jag sätter mig i utvisningsbåset så är det en av åskådarna som bankar på plexiglaset ovanför och bakom mig och vräker ur sig det ena skällsordet efter det andra. Personen förflyttar sig sedan till sidan av utvisningsbåset och försätter med att kalla mig både det ena och andra, säger Dick Axelsson i anmälan.

– Jag skvätter då med vattenflaskan mot åskådaren utan att något vatten träffar personen. Åskådaren fortsatte så pass länge att speakern fick påkalla säkerhetspersonal som uppenbarligen inte hade koll på situationen vilket borde vara självklart med tanke på hur nära åskådarna har till utvisningsbåset, fortsätter Dick Axelsson.

Disciplinnämnden uppfattar de två händelserna som separata. Utredningen kom fram till att klubban inte kastades direkt mot funktionären.

I den andra händelsen menar disciplinnämnden att det inte bör förekomma att man skvätter vatten mot åskådare, men att det inte är tillräckligt allvarligt för en avstängning.

Därför nöjer sig disciplinnämnden med en tillrättavisning.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!