(22885) Emilie Poirer

Publicerad: 26 mars 2022

Djurgården tappade 1–0 till 1–3 i andra perioden mot Timrå.
Då buades hemmalaget ut av fansen, innan man föll med 2–4.
– Vi tappar det fullständigt här och får lite panik så fort de gör mål, säger Sebastian Strandberg i C More.

Under lördagen drog SHL:s play out igång.

Då var det Djurgården som tog ledningen hemma på Hovet när Emil Berglund rakade in 1–0 med två minuter kvar av andra perioden.

Hemmalaget inledde också piggt i andra perioden, men när man inte tidigt utökade till 2–0 tappade man allt.

Inom loppet av fem minuter kunde Timrå nämligen kvittera, ta ledningen och sedan utöka ledningen när Joey LaLeggia skickade in 3–1 halvvägs in i perioden.

Och den svängningen på resultattavlan var inte något som uppskattades av hemmasupportrarna, som buade ut sitt favoritlag när de lämnade isen efter 40 spelade minuter.

– Vi tappar det fullständigt här och får lite panik så fort de gör mål. Sedan tror vi att vi måste jaga ikapp direkt och släpper till tvåetter och friläge. Det är inte okej. Vi får jaga i sista perioden. Vi försöker mana till lugn i båset, det känns som att vi tror att vi måste göra allt i nästa byte, det behöver vi inte, säger Sebastian Strandberg i C More.

Djurgården hade det mesta av spelet i tredje perioden, men när Sebastian Hartmann gjorde 4–1 på en studspuck med drygt tre minuter kvar att spela dog matchen, även om Djurgården reducerade i slutminuterna i numerärt överläge.

Djurgårdens IF–Timrå IK 2–4 (1–0, 0–3, 1–1)