HockeyNews
PLUS

Djurgårdstränarens utskällning dagarna före klubbens ödeskval i SHL

(22839) Joakim Fagervall/Djurgården utskällning
Bildbyrån/Mattias Ek, HockeyNews.se
ANNONS

Publicerad: 23 mars 2022

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Dagen före grundseriens sista match och med bara tre dagar kvar till ödeskvalet mot Timrå lackade Djurgårdens huvudcoach Joakim Fagervall ur på Hovet.
Han avbröt träningen – och skällde ut laget.
– Är det så här man förbereder sig? Is this a fucking preparation to win something? dundrade han på isen.
ANNONS

Djurgården förbereder sig för bortamatch mot Oskarshamn på torsdagen. Minst två poäng där skulle säkra hemmaplansfördel i det ödesmättade kvalet mot Timrå där en plats i SHL står på spel.

Men huvudtränaren Joakim Fagervall var inte nöjd med det han såg på isen och övningarna hackade. 40 minuter in på ispasset blåste han av det och kallade till sig spelarna nere i ena hörnet av rinken på Hovet.

ANNONS

Och startade en utskällning som pågick i en minut ungefär. Fagervall vände sig till de mer erfarna spelarna på isen och pratade därför både på svenska och engelska. Så att ingen skulle missa budskapet.

– Är det så här man förbereder sig? Is this a fucking preparation to win something? röt han på isen.

När han var klar med det han ville ha sagt tog han laget av isen och alla fick gå tillbaka in i omklädningsrummet.

Sju-åtta minuter senare återvände han med spelarna ut på isen och träningen fortsatte med powerplayspel.

– Vi drog upp temperaturen lite grann. Vi kan inte vila oss i form till det här utan vi måste köra oss i form. Vi har gjort det väldigt väldigt bra med spänd båge under väldigt lång tid och jag tycker inte att vi ska ändra på nånting där. Vi har skaffat oss saker för att vara bra och det ska vi inte dra ner nu. Jag tycker att vi ska försöka hålla bågen spänd, linan styv, då har vi spelat som bäst, säger Fagervall till HockeyNews.se.

Djurgården behöver vinna fyra matcher i kvalet för att hänga kvar i SHL. Samma sak för Timrå. Förloraren degraderas till Hockeyallsvenskan.

– Ja, det är en otroligt viktig del för hela föreningen. Jag tycker att man måste ta den på hundra procent allvar hela tiden. Det finns ingen idrottsman som vilar sig i form. Man kan vila sig i form för att sova. Men en intensiv träning, ett intensivt spel, ett intensivt jobb, då förbereder du dig för ett intensivt spel och ett intensivt jobb. Ingenting annat.

Vad sa du till spelarna i omklädningsrummet?

– Vi skulle spela powerplay, så går vi ut nu ska vi ha ett bra powerplay.

– Det blev ett bättre powerplay.

Éric Gélinas stod över mot Frölunda, men är spelklar igen och kan vara med mot Oskarshamn. Foto: Mattias Ek/HockeyNews.se.

Djurgården har tillhört de bättre lagen i SHL sedan Joakim Fagervall tog över som huvudtränare i slutet av januari. Han har två år kvar på sitt kontrakt efter den här säsongen och vill fortsätta i högsta ligan.

– Alla här är i ungefär samma situation. Det är klart att det kan bli anspänningar och man tycker att man har en match kvar och man kanske ser för långt fram. Vi ser till Oskarshamnsmatchen. Vi har mycket att spela om i den matchen. En placering som är väldigt viktig. Det är där vi ska ligga och inte vänta på lördagen, för då är risken att vi väntar i första perioden på lördag också. Håll bågen spänd! Det är bara tre veckor kvar.

Djurgårdsmålvakten Mantas Armalis stannade till hos HockeyNews.se efter träningen för att ge sin syn på Fagervalls skarpa tillsägelse under träningen.

– Vi betedde oss för dåligt, helt enkelt. Vi måste upp, säger Armalis.

– Vad vi kom överens om? Det var uppenbarligen att vi inte tränade som vi skulle, kanske blajade för mycket. Det var absolut befogat och vi försöker rätta till det.

Emil Berglund köper också att laget fick sig en uppsträckning.

– Det var dålig struktur överlag hur vi rörde oss på isen. Ser det inte bra ut så måste någon säga till. Det är absolut inga konstigheter. Så funkar det i den vardagliga verksamheten överallt, säger Berglund till HockeyNews.se.

Djurgården får klara sig utan sin lagkapten Marcus Sörensen mot Oskarshamn.

– Han var inte med och han kommer inte att spela imorgon. Han har varit borta igår, i förrgår och han är på is imorgon, säger Fagervall utan att gå in närmare på varför Sörensen är ur spel.

– Vi kommer inte att spela honom i alla fall. (Fredrik) Forsberg kliver in där, säger Fagervall om kedjan med Ludvig Rensfeldt och Filip Cederqvist.

Linus Arnesson, Éric Gélinas och Paul Carey är tillbaka i spel och Carey börjar som extraforward mot Oskarshamn.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln