HockeyNews
PLUS

Fedorovs ord om Wallmarks och Nordströms uppbrott från CSKA Moskva

(22710) Wallmark Nordström Fedorov
Bildbyrån/(c) photo.khl.ru Vladimir Bezzubov

Publicerad: 14 mars 2022

FacebookXWhatsApp
De svenska OS-spelarna Joakim Nordström och Lucas Wallmark bröt upp från CSKA Moskva mitt under det pågående KHL-slutspel efter Rysslands invasion av Ukraina.
Huvudcoachen Sergej Fedorov kommenterar nu spelarnas beslut.

Rysslands krig mot Ukraina får enorma konsekvenser för invånarna där och för en hel värld i krigets och flyktingkrisens spår.

Två matcher in i KHL-slutspelet Gagarin Cup beslöt sig den svenska stjärnduon Lucas Wallmark och Joakim Nordström för att lämna den ryska arméklubben CSKA Moskva.

De kom överens med CSKA om att bryta sina kontrakt.

– Enligt Lucas och Joakim gjorde killarna allt de kunde för oss. De fattade vissa beslut. Vi var i början av första omgången i slutspelet och jag kan inte tillägga något till det. Jag skulle bara vilja önska dem lugn och ro, säger CSKA Moskvas huvudcoach, den före detta superstjärnan Sergej Fedorov, till Match TV, enligt Allhockey.ru.

LÄS MEROS-stjärnorna finns på Luleås önskelista efter oron i Ryssland och KHL

Wallmark gjorde 19 poäng (8 mål, 11 assist) på 31 KHL-matcher och var Tre Kronors skyttekung i OS i Peking där han öste in fem mål på sex matcher.

Stanley Cup- och VM-vinnaren Joakim Nordström gjorde 14 poäng (3 mål, 11 assist) på 27 matcher för CSKA.

– Jag är glad att de återförenas med sina familjer och sina nära och kära i en sådan här situation. Du kan inte säga något mer än så, säger Fedorov.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)