OS-stjärnorna finns på Luleås önskelista efter oron i Ryssland och KHL


9 mars 2022
De två OS-stjärnorna, slovaken Peter Cehlarik och Tre Kronor-centern Lucas Wallmark kan komma att återvända till Luleå.
– De vet att vi är intresserade, säger Luleås general manager Stefan ”Skuggan” Nilsson till NSD.

Luleå följer utvecklingen i Ryssland och KHL. Oron är stor på grund av den ryska invasionen i Ukraina och sannolikt kommer många utländska spelare att lämna KHL inför nästa säsong.

En del har redan brutit kontrakten med de ryska lagen och åkt hem till sina hemländer. En av dem är den förre Luleåspelaren Lucas Wallmark, som blev Tre Kronors skyttekung i OS i Peking. Nyligen bröt han och Joakim Nordström sina nyskrivna kontrakt med den ryska arméklubben CSKA Moskva.

LÄS MER16 svenskar kvar i ryska KHL-klubbar – här är läget inför nästa säsong

Även den slovakiske före detta Leksandsstjärnan Peter Cehlarik, som nu spelar för de regerande ryska mästarna Avangard Omsk, är kontraktslös efter den här säsongen.

Och Luleå är förstås intresserat av att se om det går att locka tillbaka forwardsduon.

– Vi har redan börjat få indikationer på att en del av de som under normala omständigheter skulle ha spelat i KHL kommer att söka sig till andra ligor, säger Luleås general manager Stefan ”Skuggan” Nilsson till NSD.

Lucas Wallmark och Peter Cehlárik har varit lagkamrater i Luleå, som här 2014. Återförenas de nästa säsong? Foto: Bildbyrån.

Luleå ska ha talat om för NHL-meriterade Lucas Wallmark, 26, att han är mer än välkommen tillbaka till Norrbotten. Wallmark spelade i Luleå i tre SHL-säsonger mellan 2013 och 2016 innan han flyttade till NHL-klubben Carolina.

Även Peter Cehlarik, som spelade i Luleå i SHL mellan 2012 och 2016, ska ha Luleås ögon på sig.

– Han gjorde väldigt bra ifrån sig när han var i Leksand och det är klart att han också är intressant, säger ”Skuggan” Nilsson.