HockeyNews
PLUS

Ingen anmälan mot tuffe Frölundabacken – Borgman spelklar mot Brynäs

(22615) Andreas Borgman/Frölunda
Johan Bernström/Bildbyrån

Publicerad: 6 mars 2022

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Det blev ingen anmälan mot Frölundabacken Andreas Borgman efter smällen mot Djurgårdens William Eklund.
Därmed kan den hemvändande succébacken spela på söndagen borta mot Brynäs.

Frölundabacken Andreas Borgman har snabbt blivit en av de guldjagande göteborgarnas ledande spelare. Den 17 december blev det officiellt att stockholmaren lämnar Dallas farmarlag Texas Stars för att spela i Frölunda denna och de kommande fyra åren.

Mot Djurgården delade han ut en omdiskuterad tackling på Djurgårdscentern William Eklund som ledde till en tvåminutersutvisning för interference eftersom han tacklade en inte längre puckförande spelare. Eklund utgick från matchen av säkerhetsskäl eftersom smällen tog mot huvudet också.

LÄS MERFörvåning i Djurgården efter milda straffet på smällen som sänkte Eklund

Men på söndagsmorgonen hade ingen anmälan inkommit mot Andreas Borgman, som inte var nöjd med Frölundas spel i 3–1-förlusten mot Hovet, förutom i första perioden.

– Det var helt okej. I tredje var vi bra igen, men det räcker inte. Man måste vara bra i 60 minuter, säger Borgman till HockeyNews.se.

Han spelade nästan 22 minuter mot Djurgården, mest i sitt lag. Ändå var det lite mindre än vad 26-årige Borgman brukar ligga på. I snitt har han 22:48 i istid per match i SHL.

Och så har han gjort 15 poäng (4 mål, 11 assist) på 16 matcher.

– Det har känts bra och jag kommer in i det mer och mer. Det är kul att spela hockey. Det är bara att fortsätta.

Andreas Borgman, som vann SM-guld med HV71 för snart fem år sedan, gjorde sin första match i Frölundatröjan den 6 januari. Sedan dess har laget utvecklats till det bättre.

– Ja, det tycker jag. När jag kom kanske vi var i en liten svacka och sedan efter det tycker jag att vi har jobbat oss tillbaka. Nu gäller det bara att inte dippa här på våren och fortsätta istället. Ta varje liten motgång och gå vidare och köra. Förhoppningsvis har vi en lång vår framför oss.

Frölundacoachen Roger Rönnberg var sammanbiten när han summerade förlusten mot Djurgården där en 1–0-ledning genom Radan Lenc blev till förlust efter två insläppta mål i den andra perioden.

– Jag tycker att vi spelar omständligt. Jag tror vi har fyra fem situationer där vi kommer in i Djurgårdens zon med överlag i antal spelare, med två-ettor, tre-tvåor, jag tror till och med en fyr-tvåa som vi passar bort. Jag tycker vi saknar den riktiga skärpan idag för att kunna vinna en sådan här match.

– Det är givetvis andra perioden som straffar oss defensivt. I tredje perioden får vi det vi förtjänar tidigare i matchen. Vi skapar massor med chanser och får inte dit pucken. Men det här är SHL. Går man ner några procent i koncentration så händer oftast det här. Det är det jag vill tro på. Jag tror inte på tur och otur, säger Rönnberg.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!