HockeyNews
PLUS

Jokerits supportrar kräver i öppet brev att laget lämnar KHL

(22439) Jokerit
(c) photo.khl.ru Yaroslav Neelov

Publicerad: 22 februari 2022

FacebookXWhatsApp

Efter de uppmärksammade händelserna i Ukraina kräver det finska lagets supportrar ännu en gång att klubben lämnar den ryskledda ligan.


Jokerits deltagande i KHL har länge varit omstridd. I takt med att händelserna utvecklas i Ukraina börjar röster höjas om huruvida klubben kan stanna kvar i en ryskledd liga.

Supportergruppen Eteläpääty har nu publicerat ett öppet brev till Jokerit på föreningens hemsida där man kräver att klubben lämnar KHL.

– Efter beslut av Eteläpäätys styrelse, kräver vi att Jokerit Helsingfors med omedelbar verkan lämnar den Kontinentala Hockeyligan, skriver föreningen på sin hemsida.

– Det här är det starkaste ställningstagandet vi kan göra. Det är ytterst klart och tydligt, säger vice ordförande i Eteläpääty Roope Räty till Hufvudstadsbladet.

Jokerit har inte spelat match sedan den 11 januari. KHL pausade då grundserien. Ett beslut som sedan ändrades till att avsluta den helt och hållet.

– Det är väl rätt klart varför vi gör det här. Det handlar om situationen mellan Ryssland och Ukraina, fortsätter Räty.

Den finska klubben kom på andra plats i den västra konferensen och ska möta Spartak Moskva i slutspelet som börjar den första mars.

I Jokerit spelar bland annat Anders Lindbäck, Philip Holm och John Norman.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)