HockeyNews
PLUS

Efter finska värvningen – ny OS-back klar för spel i Rögle: "Elitback"

(22323) Vojtech Mozik
Bildbyrån

Publicerad: 14 februari 2022

FacebookXWhatsApp

Rögle fortsätter förstärka med OS-backar.
Nu är tjecken Vojtech Mozik klar för spel i klubben.
– Jag vet att han kommer stärka vår redan starka backuppsättning när vi går för att vinna den sista matchen i slutspelet, säger Chris Abbott till klubbens hemsida.


Rögle har kopplats ihop med flera backar den senaste tiden, och man gjorde också klart med den finske OS-backen Valtteri Kemiläinen i förra veckan.

Nu står det klart att man adderar ytterligare en OS-back till truppen.

Under måndagen presenterade man nämligen den tjeckiske 29-åringen Vojtech Mozik som närmast kommer från KHL där han representerat Admiral Vladivostok.

– Vojtech är en bevisad elitback som redan är bekant med SHL. Vi ser fram emot att Mozik ansluter för resterande delen av säsongen och jag vet att han kommer stärka vår redan starka backuppsättning när vi går för att vinna den sista matchen i slutspelet, säger Chris Abbott.

Mozik är sedan tidigare bekant med SHL efter en och en halv säsong med Färjestad, innan han under förra säsongen lämnade för spel med Kunlun i KHL.

Nu ansluter han alltså till Rögle på ett kontrakt över resterande del av säsongen, efter hjälp från sponsorer att säkerställa den ekonomiska delen.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)