HockeyNews
PLUS

Spänd väntan i Tre Kronor efter coronafallen: "Vet inte när det tar slut"

(22134) Johan Garpenlöv/Tre Kronor
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 1 februari 2022

FacebookXWhatsApp

Tre Kronors spelare genomgår coronatester inför avresan till Peking.

Två har redan gallrats bort. Övriga väntar på sitt andra svar.

– Just nu är jag inte jätteorolig. Men däremot igår när det kom två fall ganska tätt så vet man inte riktigt när det tar slut, säger förbundskapten Johan Garpenlöv.

ANNONS


Flera OS-nationer har redan börjat skicka spelare till Peking. Men för Tre Kronor och majoriteten av spelarna är det fortfarande väntan på att få klartecken efter coronatestningen.

ANNONS


Både Erik Gustafsson, Luleå, och Emil Djuse, Rapperswil-Jona, fick positiva testsvar under måndagen vilket gjorde att de missar OS-turneringen i Peking.


ANNONS

– Reaktionen är att jag tycker synd om både Erik och Emil, som fick åka hem. Jag vet att båda två såg fram emot att åka till Kina och spela OS. Det är en möjlighet som dök upp som man kanske inte får igen. Med det sagt är det en sån värld vi lever i just nu, säger förbundskapten Johan Garpenlöv.


KHL-backarna Philip Holm, Jokerit, och Theodor Lennström, Torpedo Nizjnij Novgorod ersätter Gustafsson och Djuse.

ANNONS


– Kvalitetsmässigt är vi trygga med dem vi lyfter in. Philip har varit med förut, säger Garpenlöv.


ANNONS

LÄS MERTuff OS-smäll för Gustafsson – men läget ljusnar dubbelt för Luleå


– Theodor är här medan Philip är i Helsingfors och gör sina testningar där. Han kommer att ansluta i Helsingfors när vi flyger till Kina.

ANNONS


För övriga Tre Kronor-spelare är det under tisdagen fortfarande nervös väntan på besked från PCR-testerna.


ANNONS

Zug-forwarden Carl Klingberg var inte lika cool som Johan Garpenlöv när det blev känt att två lagkamrater visat sig vara smittade med covid-19.


– När jag hörde så kände jag ”Herregud, nu börjas det”, säger Klingberg.

ANNONS


Emil Djuse var med i Tre Kronor i Karjalaturneringen och var uttagen till OS. Men ett positivt coronatest sätter stopp. Foto: Bildbyrån.

ANNONS


– Det är så klart ett orosmoment tills man vet att det är klart. Sedan ska man sluta oroa sig över det och fokusera på sporten. Nu känns det viktiga att bara komma iväg och hoppas att det ska gå bra.


ANNONS

Carl Klingberg får göra sitt andra OS eftersom han var med även i Sydkorea 2018. Men för Djuse och Gustafsson blir det inget OS i Peking.


– Det är hemskt. Man blir uttagen till OS, NHL-spelarna är borta, och så ser man fram emot det och planerar vardagen kring det. Jag vet inte hur det är i alla ligor men i vår liga (NLA) får folk åka på semester en vecka om de inte åker på OS. Det är också något att se fram emot för de som inte blir uttagna. Om du blir uttagen och sedan åker på ett fall så rasar hela korthuset på nåt sätt. Du kan inte ens ta din plan B som fanns. Hemskt för dem och jag lider med dem och jag hoppas att de kan komma igen när hockeyn drar igång igen, säger Carl Klingberg.

ANNONS


LÄS MERÄndringar i Tre Kronors trupp – två backar har testat positivt


ANNONS

Johan Garpenlöv försöker hela tiden parera för de nya förutsättningarna under pandemin. Så har det varit sedan han blev förbundskapten och eländet med covid-19 drog igång vårvintern 2020.


– Det här är mitt tredje år med corona som man är ganska van vid att det kommer förändringar så man har lärt sig att leva med det på nåt sätt, säger Garpenlöv.

ANNONS


– Om vi slipper fler coronafall tycker jag att det känns ganska så bra med den här gruppen. Vi har nästan fått med alla vi har velat så här långt och vi hoppas att alla åker med nu så att vi inte får några fler covidfall och verkligen får jobba ihop den här gruppen och börja dela ut roller.


ANNONS

Carl Klingberg ser fram emot OS och lider med Erik Gustafsson och Emil Djuse som inte får åka med. Foto: Bildbyrån.


ANNONS

SKA St Petersburg-målvakten Lars Johansson blir en av nyckelspelarna för Tre Kronor i OS.


– Vi har levt med det här ett tag. Det är klart att man har varit lite extra försiktig här i slutet. Men samtidigt måste man kunna träna vidare. Som målvakt är det svårt att isolera sig och träna helt själv. Man måste fortfarande förbereda sig, säger han.

ANNONS


Johansson lider också med Erik Gustafsson och Emil Djuse.


ANNONS

– Det är oerhört tråkigt för dem. Men som det har varit på senare tid så får man göra så gott man kan. Det är inte så jättemycket man kan göra åt saken utan får ta till sina försiktighetsåtgärder, säger Johansson.


Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln