HockeyNews
PLUS

Fagervall fick lämna Malmö – närmar sig nu Djurgården

(14828) Joakim Fagervall
Bildbyrån

Publicerad: 20 januari 2022

FacebookXWhatsApp

Malmö sparkade sin huvudtränare Joakim Fagervall tidigare i veckan.

Samtidigt har Djurgården stått utan huvudcoach sedan Barry Smith lämnade.

Frågan är om Fagervall är något för Djurgården. Enligt SVT är han huvudspåret.


Redan efter 13 SHL-matcher tackade Djurgården och den Stanley Cup-vinnande coachen Barry Smith varandra för samarbetet och gick skilda vägar.


De assisterande tränaren Mikael Aaro och Nichlas Falk leder laget och Djurgården ligger sist i SHL och står sannolikt inför ett kval till våren.


Stockholmsklubbens tillförordnade sportchef K-G Stoppel har sedan han tog efter efter avhoppade sportchefen Joakim Eriksson letat efter en tränare som kan hjälpa Djurgården. Jakten har pågått sedan början av december.


SHL-konkurrenten Malmö Redhawks gjort sig av med Joakim Fagervall den här veckan, trots att klubben förlängde hans kontrakt i november så att det gäller till och med våren 2023.


Joakim Fagervall har blivit tillgänglig sedan han fick lämna tränarjobbet i Malmö den här veckan. Foto: Bildbyrån.


Men det innebär att en erfaren SHL-coach finns tillgänglig. Den 53-årige norrbottningen har förutom Malmö även tränat Luleå i SHL och har en lång och bred bakgrund som coach.


– Det är så att vi tittar brett och hela tiden sonderar marknaden för att se vad som finns, säger K-G Stoppel till HockeyNews.se om läget.


LÄS MERNye sportchefen bekräftar tränarjakt för Djurgården: "Vi letar brett"


Är Joakim Fagervall något för Djurgården?


– Ja, det är klart. Nu finns han på marknaden. Det är någonting vi får ta med och titta på, säger Stoppel utan att gå in djupare i ämnet än så.


Enligt SVT Sport är Joakim Fagervall Djurgårdens den hetaste tränarkandidaten och de ledande spelarna i Djurgården ger det valet sitt stöd.


Sedan finns det oklarheter kring kontraktsbiten som behöver lösas när det gäller en ny coach till Stockholmsklubben.


– Det är ett otroligt pussel. Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen. Det är så många parter som blir inblandade i saker och ting för att man ska få ihop det, säger K-G Stoppel till HockeyNews.se.


– Vi får se helt enkelt. Man kan konstatera att ens tålamod prövas i dessa tider.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)