HockeyNews
PLUS

Nye sportchefen bekräftar tränarjakt för Djurgården: "Vi letar brett"

(21543) Stoppel/Djurgården
Bildbyrån/Mattias Ek, HockeyNews.se

Publicerad: 9 december 2021

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. K-G Stoppel har tagit över som sportchef i Djurgården precis som då Challe Berglund lämnade jobbet 2014.

Och Stoppel har bland annat ställt in siktet på att förstärka med en ny tränare.

– Vi letar brett. Det måste vi göra i det här läget, säger han till HockeyNews.se.


Under torsdagen blev det officiellt att det blir den vice vd:n K-G Stoppel, 53, som tar över Joakim Erikssons roll som sportchef i Djurgården.


Han fick den formella frågan från ordföranden Kaarel Lehiste på onsdagskvällen då Erikssons avgång blev känd.


– När frågan kom är det klart att det krävdes lite betänketid, men jag har varit här så länge och brinner för Djurgården. När frågan kom kände jag någonstans att jag förhoppningsvis kan bidra, så det kändes naturligt och så har jag haft ett samtal med familjen också, säger Stoppel till HockeyNews.se.


– Jag var tillförordnad sportchef när Challe (Berglund) lämnade och innan vi anställde Jocke (Eriksson) och Thomas (Johansson) den säsongen vi gick upp, säger Stoppel.


Han får nu ett tufft uppdrag att försöka rädda kvar Djurgården i SHL, troligtvis via kvalspel.


Som vice vd har han hela tiden haft en fot i sportens värld.


– Det kanske är det som är min styrka, att bygga relationer och det tror jag är viktigt nu, att ha relationer och gilla att prata och möta folk. Det har jag bibehållit även fast jag indirekt har varit ifrån sporten. Jag vet hur det här funkar och styrkan är att jag har varit så länge i organisationen och är lätt att komma till när det gäller det vi behöver.


Djurgården fick båda backarna Marc-André Gragnani och Tom Nilsson skadade mot Växjö och just skadorna har förföljt Djurgården säsongen igenom.


– Just nu har vi haft ett enormt skadeläge i en trupp, som många har haft åsikter om redan från början. Det är klart att det finns en hel del luckor att fylla. Nummer ett är en målvakt, en back och jag skulle säga en center, säger Djurgårdens tillförordnade sportchef.


Djurgården har värvat Stefan Warg från Örebro under säsongen och minst en back till ska in i laget. Foto: Bildbyrån.


Han är inte ensam om att jaga spelare eftersom många SHL-lag har skadebekymmer.


– Det är klart att det är en utmaning den här tiden på säsongen. Det gäller också att vara lite smart så att man inte går i affekt och söker spelare. Det är lätt att man går på första bästa. Nu behöver vi få in komponenter som passar bra in här.


– Det är inte en one man show. Tobbe (Pehrsson, utvecklingschefen) har följt laget hela tiden och det får han fortsätta att göra och fokusera på, tillsammans med tränarna, det rent speltekniska och speltaktiska. För mig blir det mer att lägga fokus på att bygga relationer med alla kanaler som finns vad gäller spelare.


Det gäller förutom årets säsong att bygga ett lag för nästa säsong eftersom många spelare har utgående kontrakt.


– Det har varit min dag idag och titta vad vi har. Det gäller att skaffa sig en bild och få mer input från tränare och övrig organisation vad de har för bild. Sedan gäller det att hitta en bild vi är överens om, säger Stoppel.


LÄS MERHan tar över som sportchef i Djurgården


Och så gäller det att förstärka ett sargat lag som dessutom tappar William Eklund till JVM efter lördagens returmatch i Växjö.


K-G Stoppel kommer att leta brett – även när det gäller att få in en tränare till i båset bredvid Mikael Aaro och Nichlas Falk.


– Det är klart att i ett optimalt läge har man tre tränare med allt som händer i matcher idag. Det är en ambition att kunna hitta någonting. Men det är samma sak där att det ska passa in och bli ett team inte bara fylla en position.


Djurgårdens nya sportchef K-G Stoppel letar efter en tredje tränare som ska färstärka Nichlas Falk och Mikael Aaro i staben. Foto: Bildbyrån.


Letar ni någon med en Djurgårdskoppling?


– Nej, vi letar brett. Det måste vi göra i det här läget, säger Stoppel.


Var letar ni efter tänkbara nyförvärv?


– Ligorna runtom i Europa börjar det skiktas lite så vi får se vad som frigörs. Ässät i finska ligan och vi får också sikta på schweiziska ligan och den tyska ligan. Vi vet inte vad som händer, men covid verkar husera fritt i Tyskland och får det effekter som kommer det att påverka klubbars ekonomi.


Har ni kontakt med (ex-djurgårdaren) Patrik Lundh i Schwenningen?


– Vi har kontakt med ”Peppe", bekräftar Stoppel.


Den dubble svenske mästarforwarden har gjort en assist på 21 matcher i den tyska ligan och har en tung säsong.


Hur verkar möjligheten att få loss honom?


– Det är varken bu eller bä skulle jag säga, säger K-G Stoppel.


Djurgården hade en 2–1-ledning hemma mot Växjö på torsdagen, men tappade till en 3–2-förlust på straffar.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)