HockeyNews
PLUS

LHC-coachen om ytterligare värvningar: "Har ingen ekonomi"

(21956) Linköping-jubel
Peter Holgersson/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 17 januari 2022

FacebookXWhatsApp

Linköping har blivit av med toppbacken Mattias Bäckman och säsongen ser ut att vara körd för den NHL-meriterade forwarden Brian Gibbons.

Om mindre än en månad stänger transferfönstret, men när det gäller förstärkningar är huvudcoachen Klas Östman – inte så hoppfull.

ANNONS


LHC är med i kampen om en slutspelsplats.

ANNONS


Precis som laget hade hoppats.


ANNONS

– Vi har sagt det från början. Vi har kommit tolva tre säsonger i rad. Nu ska vi bli bättre än vad vi har varit. Vi ska integrera en massa unga spelare och försöka ta ett kliv, och det är klart att, då sa vi att det är dumt att sikta på att bli elva. Det känns för jävla tråkigt, säger Klas Östman, Linköpings huvudcoach, till HockeyNews.se.


Han fortsätter:

ANNONS


– Vi vill spela slutspel. Det är vad vi drömmer om någonstans. Det viktiga för oss är att ha en daglig verksamhet som gör att spelare börjar bli bättre och att folk börjar slå personbästa. Där börjar vi närma oss, tycker jag, med ett antal spelare och det känns bra. Vi ska ha fokus där.


ANNONS

LÄS MERSäsongen ser ut att vara över för stjärnvärvningen: "Inget bra"


Under resans gång har LHC blivit av med toppbacken Mattias Bäckman som har spelat färdigt för säsongen efter en lång tid av skadebekymmer.

ANNONS


Och fler än 17 matcher (och en assist) för NHL-meriterade forwarden Brian Gibbons kanske det inte heller blir till följd av en fotskada.


ANNONS


Det blev bara tre matcher för Mattias Bäckman i LHC den här säsongen. Foto: Bildbyrån.

ANNONS


Men LHC-coachen Klas Östman tror inte att det blir några dyra sista minuten-värvningar den här säsongen. Om inte general managern Niklas Persson, som själv har fått sitt kontrakt förlängt till 2023, bjuder på någon överraskning de sista veckorna före deadline för övergångar den 15 februari.


ANNONS

– Till mig säger han att han jobbar på det, men det verkar jävligt svårt… säger Klas Östman med en blinkning.


LÄS MERKlas Östman om de positiva överraskningarna i LHC – och den negativa

ANNONS


– Nej, vi har det vi har och har ingen ekonomi att börja värva några högprofilgubbar. Samtidigt börjar det bli så kort tid kvar på säsongen, så han kanske kan sälja några bingolotter och få in någonting, men jag räknar inte med att vi får någon förstärkning, det gör jag inte.


ANNONS

Däremot går det ju alltid att hoppas.


– På lite längre sikt kanske det kan bli någonting och det är fler som tänker så och vi är inte först i kön. Det lag vi har kör vi linan ut med, säger Östman.

ANNONS


Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln