Säsongen ser ut att vara över för stjärnvärvningen: "Inget bra"


13 januari 2022

Linköping är på slutspelsplats i SHL.

Men för stjärnvärvningen Brian Gibbons kan säsongen redan vara över.På torsdagskvällen spelar LHC borta mot serieledande och CHL-finalklara Rögle.


Trion Broc Little, Ben Maxwell och Patrick Russel som saknades i den starka vändningen till 4–3-seger hemma mot Brynäs väntas vara tillbaka i spel.


– Vi hade några som var sjuka i sju dagar. De är tillbaka. Det är Linus Cronholm som är sjuk, säger Linköpings huvudcoach Klas Östman till HockeyNews.se.


Än värre är det för den NHL-meriterade LHC-forwarden Brian Gibbons. Den NHL-och VM-meriterade amerikanen har inte kunnat spela sedan den 25 november.


– Vi får inte ordning på Gibbons fot. Det har varit superlänge, säger Östman uppgivet.


LÄS MERSmittan har nått Örebro – torsdagens möte med Frölunda skjuts upp


Brian Gibbons har gjort en assist på 17 matcher. Nu ser det ut som han har gjort sin sista match för säsongen i Linköping. Och kanske därmed även sin sista match i klubben.


– Vi räknar inte med honom på bra länge. Det är en bonus om han kan komma in och hjälpa oss här framöver, säger Klas Östman.


Vad är problemet med Gibbons fot?


– De håller på och dividerar och han har varit hos en massa olika specialister och hittar inte vad som är det stora problemet. Som jag fattar det så har han någon liten fraktur. De dividerar om det ska opereras eller inte.


LHC:s NHL-meriterade amerikan Brian Gibbons har inte spelat i SHL sedan i november, som här mot Djurgården. Foto: Bildbyrån.


Med andra ord ser Linköping ut att få klara sig utan honom i kampen om en slutspelsplats.


– Det kommer vi att få göra tror jag. Han spelade tio matcher på slutet med den där frakturen och haltade runt. Inget bra, säger LHC-tränaren Klas Östman.