Djurgårdens nyförvärv är på ingång: "Väntar på arbetstillståndet"


14 januari 2022

STOCKHOLM. Djurgårdens senaste värvning, backen Cameron Schilling, är på ingång.

– Vi håller på att vänta på arbetstillståndet men tror att han ska kunna komma till slutet av veckan, under helgen, säger sportchefen K-G Stoppel till HockeyNews.se.Det var förra fredagen, den 7 januari, som Djurgården berättade att man värvat den erfarne och NHL-meriterade backen Cameron Schilling från Vancouvers farmarlag Abbotsford Canucks.


Den senaste veckan har Djurgården och sportchefen K-G Stoppel jobbat med att få den 33-årige amerikanen spelklar.


Förhoppningen är att Schilling ska komma till Stockholm under helgen. Då hinner han få ett antal isträningar innan det blir dags för SHL-debut.


– Fördelen är att han har varit igång och haft mycket istid. Han kommer inte från att ha tränat ensam utan har varit i full verksamhet, säger K-G Stoppel till HockeyNews.se.


LÄS MERDjurgården värvar NHL-meriterad back: "Kommer bära mycket istid"


Cameron Schilling har spelat 19 AHL-matcher (1 mål, 12 assist) den här säsongen och spelade sin senaste match den 20 december.


– Det vi har tittat på är att vi hoppas att han ska tillföra laget mycket och bära istid förutom i fem mot fem, både i boxplay och powerplay, säger Stoppel.


Cameron Schilling under sin tid i NHL-klubben Winnipeg. Foto: Bildbyrån.


Djurgårdens sportchef tillägger:


– Utifrån de rekommendationer vi har fått känns det bra. Han ska komma in här, det är stor is och så vidare, det lär väl finnas en viss form av acklimatiseringstid.


Djurgården har på grund av sitt coronautbrott i laget inte spelat sedan den 30 december mot Linköping.


– Vi är igång och så får de smittade successivt för att hålla alla regler komma in i verksamheten eftersom. Många har inte haft några symptom. Det känns helt absurt, säger Stoppel om situationen.


LÄS MERDjurgårdschefens ord om möjliga förstärkningarna


I väntan på gemensamma isträningar håller spelarna igång konditionen och de som är smittade, men utan symptom, kan cykla på testcykel.


Nästa Djurgårdsmatch enligt SHL:s spelprogram är nästa torsdag, den 20 januari borta mot Färjestad.