Djurgårdschefens ord om möjliga förstärkningarna


12 januari 2022

Djurgården vill ha Storhamar-stjärnan Patrick Thoresen, vilket HockeyNews.se har kunnat berätta. Och han vill tillbaka till Djurgården.

Frågan är hur affären slutar.Det var i lördags som HockeyNews.se kunde avslöja att Djurgården jobbar på att få loss den 38-åriga storstjärnan Patrick Thoresen.


Toppklubben Storhamar har halkat ner till sjunde plats i den norska ligan och Thoresen, som har varit storstjärna även i Djurgården vid ett par tillfällen, är sugen på anta utmaningen att hjälpa Stockholmsklubben som är jumbo i SHL och som sannolikt behöver kvala för att rädda sig kvar.


Dick Axelsson har redan nappat och ska göra comeback i Djurgården.


Men det har visat sig svårare att få loss Patrick Thoresen eftersom han är Storhamars stora publikmagnet och poängmaskin. Han är lagkapten och har gjort 37 poäng (16 mål, 21 assist) på 25 matcher.


– Just nu pågår ingen dialog. Det fanns en dialog. Men norrmännen ville ha så mycket pengar, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel till HockeyNews.se.


LÄS MERAvslöjar: 38-årige ikonen är högaktuell för en comeback i Djurgården


– Det ligger inte i mina händer.


Enligt uppgift har Storhamar krävt svindlande belopp för att släppa Patrick Thoresen till Djurgården.


– Vi tyckte att det inte rimmade, säger K-G Stoppel.


För närvarande är läget låst och det återstår att se om det går att komma fram till en lösning.


Patrick Thoresen i Storhamars tröja. Än så länge. Foto: Bildbyrån.


Samtidigt har HockeyNews.se även berättat att den tidigare Skellefteåforwarden Tim Söderlund är högaktuell för en flytt till Djurgården.


Enligt uppgift är han och Djurgården överens om villkoren, men Söderlund tillhör NHL-klubben Edmonton Oilers.


– Vi får väl se om det blir någonting där. Det finns ett Djurgårdshjärta som bankar där, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel om Söderlund.


LÄS MERDjurgården detaljer ifrån att kunna presentera nästa värvning


Djurgården försöker också hitta en ersättare för skadade målvakten Niklas Svedberg.


– Vi jobbar på med alla de positioner vi har pratat om. Men det är som jag säger, allting är utdraget och segdraget på en marknad där matcher skjuts upp i ligorna. Alla processer är försenade, säger Stoppel.


– Det är inte så att det finns en massa ”arbetsbefriade” spelare utan det är ofta en massa förhandlingar som ska ske.


Om en månad, den 15 februari, stänger transferfönstret i SHL. Djurgården har enligt spelprogrammet sin nästa match mot Linköping på tisdag den 18 januari.


– Det brukar finnas klubbar runtom som märker att de inte tar sig till slutspel och vill lätta på lönekostnaderna, men de processerna är försenade. Det har inte utkristalliserat sig än.


K-G Stoppel ursäktar sig lite för att saker och ting drar ut på tiden.


– Många tråkiga svar, men det är en en tråkig vardag. Det är bara att kötta. Man önskar att det flöt på lite lättare, men trägen vinner, säger Djurgårdens sportchef.