HockeyNews
PLUS

22-åringen lämnar Nordamerika – på väg att skriva på för klubb i Sverige

(10525) Lucas Elvenes Chicago Wolves
Dale Woltman/Chicago Wolves

Publicerad: 10 januari 2022

FacebookXWhatsApp

CALGARY. Lucas Elvenes lämnar Nordamerika och Vegas organisation – enligt agenten är det mest sannolika att han återvänder till Sverige.

Rögleprodukten Lucas Elvenes spelade JVM för Juniorkronorna i Victoria 2018 och året efter åkte han över till Nordamerika och hade en lyckosam debutsäsong i AHL.

Forwarden gjorde 48 poäng (12+36) på 59 matcher för Chicago Wolves och senaste två åren har han spenderat i Vegas nya AHL-lag Henderson Silver Knights.

LÄS MERTV: HockeyNews.se träffar Victor Hedman i Toronto

22-åringen har gjort tio poäng på 20 matcher i vinter men nu står det klart att han kommer lämna organisationen – och enligt agenten Claude Lemieux så talar det för att Elvenes kommer skriva på för ett lag i Sverige inom kort.

– Han hade en möjlighet att åka och spela i Europa och vi kom överens tillsammans om att det var den bästa lösningen, säger Vegas general manager Kelly McCrimmon till Las Vegas Review Journal.

Bortsett från en lyckosam utflykt till Oskarshamn (21 poäng på 22 matcher) så har Elvenes spenderat hela sitt hockeyliv på hemmaplan i moderklubben Rögle BK.

•••

SE OCKSÅ: Elvenes är redo på plats i USA – redo att hoppa in i Calder Cup-slutspelet

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)