Uppgifter: Klingberg har begärt att bli trejdad från Dallas


8 januari 2022

CALGARY. John Klingberg gör sin åttonde säsong i Dallas Stars och den svenske stjärnbacken sitter på ett utgående kontrakt.

Nu uppger David Pagnotta på The Forth Period att den 29-årige Göteborgaren begärt att bli trejdad från klubben.


John Klingberg har varit en av våra största svenska backstjärnor i NHL under flera år och högerskytten har varit assisterande kapten i Dallas under fem av sina åtta säsonger i klubben.

Klingberg har varit lagets quarterback på backsidan och han har under sin karriär både vunnit SM-guld och VM-guld två gånger med Tre Kronor.

LÄS MER: Hockeyvärlden i sorg – 15-åring avled efter tragisk olycka i samband med match

Just nu sitter han på ett utgående kontrakt och enligt David Pagnotta så har förhandlingarna strandat – och svensken ska enligt honom ha begärt en trejd.

– Det har varit tyst i förhandlingarna senaste tiden och enligt mina uppgifter så har han begärt att bli trejdad. Sen finns det inga garantier att det blir så, är Dallas med i kampen om slutspelsplatserna så är det möjligt att dom behåller honom som sin egen ”rental” och försöker hitta en lösning i sommar men är Dallas inte med i racet i slutet så kan det innebära att dom försöker hitta en bytesaffär, säger Pagnotta i NHL Network.

Klingberg har gjort 343 poäng (66+277) på 503 NHL-matcher för Dallas under sin framgångsrika karriär.

Dallas ligger just nu på en sjätteplats i Central division.

•••

SE OCKSÅ: HockeyNews.se träffar John Klingberg i Dallas