HockeyNews
PLUS

Utvisningen som sänkte Djurgården – båda lagens tränare oförstående

(21546) Nichlas Falk Sam Hallam
Mattias Ek/HockeyNews.se
ANNONS

Publicerad: 9 december 2021

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgården är i desperat behov av poäng som jumbo i SHL. Laget var 81 sekunder ifrån en trepoängare hemma mot regerande mästarna Växjö.

Men en Djurgårdsutvisning blev ödesdiger.

– Vi får ett powerplay på slutet. Det är inte en utvisning. Sånt händer. Men det är lite typiskt när man är i den situation som Djurgården är, säger Växjöcoachen Sam Hallam.

ANNONS


Växjö kunde vända och vinna med 3–2 på straffar mot Djurgården på Hovet. Den nyutnämnde förbundskaptenen för Tre Kronor, Sam Hallam, som byter jobb efter den här säsongen, var lättad och kanske rodnade lite efter tvåpoängaren på Hovet.

ANNONS


– Vi sliter hela matchen med både att hitta rätt i vårt presspel och försvarsspel. Vi är inte tillräckligt nära varandra som vi vill vara, säger Hallam lätt missbelåtet.


ANNONS

Men när det återstår 1.21 och Växjö har ett 2–1-underläge får Djurgårdscentern Sebastian Strandberg en tvåminutersutvisning för hög klubba när en Växjöspelare tappar skäret.


Varken Växjöcoachen Sam Hallam eller Djurgårdscoachen Nichlas Falk kunde förstå utvisningen efteråt.

ANNONS


– Vi har tagit poäng i fyra raka matcher och vunnit två raka matcher och så får vi den möjligheten och då kliver några av våra skickliga spelare fram och ger oss möjlighet att sno matchen för det är lite vad vi gör här, säger Hallam om Tobias Rieders 2–2-mål som tog matchen till övertid och straffar. Där var Växjö kyligast och vassast.


ANNONS

Djurgårdens Sebastian Strandberg fick uppsöka utvisningsbåset med 1.21 kvar. Då kvitterade Växjö till 2–2 och vände matchen. Foto: Bildbyrån.


ANNONS

– Misstag sker men det är jäkligt dyrbart och vi är självklart jätteglada för det målet. Men man vill inte kvittera en hockeymatch i spel sex mot fyra om man känner att det är en felbedömning. Det finns nåt kanadensiskt uttryck, ”if you’re not cheating you’re not trying”. Vi är jätteglada för segern men vi är också ödmjuka för att vi ges möjligheten fast vi kanske inte förtjänar den, säger Sam Hallam.


Nichas Falk var nöjd med ganska mycket av Djurgårdens prestation.

ANNONS


– Jag tycker att vi spelar rätt bra på en 2–1-ledning och tycker vi har rätt bra kontroll på dem när de försöker komma igenom mittzonen. Vi är rätt samlade runt vår blålinje vilket gör det lite svårare för dem.


ANNONS

LÄS MERNye sportchefen bekräftar tränarjakt för Djurgården: "Vi letar brett"


Men så var det den där utvisningen på Strandberg…

ANNONS


– Som Sam säger så utvisningen kostar oss två poäng idag. Det är inget att snacka om. I det läget vi är så är det väldigt dyrbara poäng. Misstag kan ske, men det är extra surt när man drabbas av det så klart. Det är en svårköpt förlust, säger Falk.


ANNONS

– Det är skillnad om man förlorar och är totalt utspelad eller om motståndarna är så pass mycket bättre, men jag tycker att det är en jämn match. Med den utvisningen vänder det på steken och det känns för jävligt.


Djurgården fick till råga på allt båda backarna Marc-André Gragnani och Tom Nilsson skadade. Sedan tidigare saknas skadade backarna Marcus Högström och Pontus Johansson.

ANNONS


– Gragnani försvann om det är i mitten på första perioden. Tom var nere i ena anfallshörnet och jag såg inte riktigt vad som hände. Ingen prognos på dem än, säger Nichlas Falk.


ANNONS

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln