Färjestads drag – lånar in JVM-back från allsvenskan: "Vill ha ny utmaning"


1 december 2021
Gustav Berglund lämnar Mora för spel i Färjestad.
Det på lån – tills vidare.
– Han har hamnat lite på sidan och vill ha en ny utmaning och vi känner att vi har en stor utmaning att ge honom. Vi hoppas han kan komma in hos oss och göra det bra och få en nystart, säger sportdirektör Rickard Wallin till klubbens hemsida.


Färjestad har haft det lite struligt på backsidan under hösten där man dragits med skador på ett par av blålinjespelarna.

I början av säsongen tog man in Anton Karlsson på try out, men han fick lämna innan SHL-premiären.

Nu står det klart att man lånar in en ung back från Hockeyallsvenskan.

Det i form av Moras Gustav Berglund som lånas in tills vidare.

– Vi vill ju bredda vår backsida, då vi har och har haft skador på Jens och Jesse, plus att vi tror och hoppas att Joel Nyström kommer att få spela junior-VM. Då känner vi att vi har ett behov av att hitta någon som är utvecklingsbar, hungrig och som vill mer, som samtidigt kan komma in förutsättningslöst och utmana på träning och match, säger sportdirektör Rickard Wallin till klubbens hemsida och fortsätter:

– Han har hamnat lite på sidan och vill ha en ny utmaning och vi känner att vi har en stor utmaning att ge honom. Vi hoppas han kan komma in hos oss och göra det bra och få en nystart, säger Wallin..

Berglund har noterats för tre poäng på tio matcher för Mora den här säsongen. Den av Detroit NHL-draftade backen spelade JVM för Sverige under förra säsongen.