HockeyNews
PLUS

HV71 förstärker tränarstaben med guldtränaren

(21317) Tobias Thermell
Bildbyrån

Publicerad: 21 november 2021

Tobias Thermell var assisterande tränare i Växjö under tre säsonger och vann ett SM-guld där – nu är han klar för HV71 som ny assisterande tränare. 

HV71 har gjort slarvsylta av HockeyAllsvenskan så här långt och har vunnit 16 av 17 matcher så här långt och de har en segersvit på tio raka matcher. Nu förstärker dem tränarstaben ännu mer. 

Tobias Thermell plockas in som assisterande tränare för resten av säsongen. 

– Det känns oerhört inspirerande att jobba mot ett så tydligt mål som HV71 har och där det också finns förutsättningar att uppnå målet, säger Tobias Thermell till HV71:s hemsida. 

Thermell har erfarenhet som assisterande tränare i Växjö och var med och tog hem SM-guldet i våras. Innan hans tre säsonger i Växjö var han tränare för BIK Karlskoga i fem säsonger. 

– Detta kommer inte bara att gynna oss som lag utan även spelarnas individuella utveckling. Vi har en bra grupp att jobba med som kan utvecklas ytterligare. I Tobias får vi in en hockeykunnig och positiv person som sprider mycket glädje i sin omgivning, säger HV71:s sportchef Johan Hult till HV71:s hemsida.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS