HockeyNews
PLUS

Därför valde poängmaskinen Tyler Vesel HV71 före konkurrenten Björklöven

(21293) Tyler Vesel/HV71
Mathias Bergeld/Bildbyrån

Publicerad: 19 november 2021

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Tyler Vesel hade ett kontraktsförslag från Björklöven framför sig, men skrev på för konkurrenten HV71.

Här berättar den amerikanska poängmaskinen om sitt klubbval efter sin succéstart hos serieledande HV.


I två säsonger spelade Tyler Vesel för Björklöven. Förra säsongen var han Umeålagets poängkung i Hockeyallsvenskan med sina 46 poäng (18 mål, 28 assist) på 51 matcher.


Den 27-årige högerskytten och playmakern kunde mycket väl ha fortsatt i Björklöven. Men istället blev det en flytt till den degraderade SHL-klubben HV71 i Jönköping.


– Det finns några anledningar, säger Vesel till HockeyNews.se inför HV:s returmöte med AIK.


– Alla som jag har pratat med och alla rådgivare jag har talat med, jag visste vilket bra ställe det här var, och den tradition de har haft och vilken otur de hade förra säsongen, så alla jag pratade med under sommaren att det är en chans du inte kan missa att ta. Jag lyssnade på dem och det fanns ingen anledning till att inte gå tillbaka till Löven för jag älskade min tid där och mötte fantastiska människor där och det är en oerhört bra organisation, men det här är något annorlunda, säger Vesel.


Han konstaterar:


– Det var svårt att tacka nej till en sådan här möjlighet. För jag tror att det här laget har störst chans att gå upp. Det är huvudskälet.


För det fanns ett färdigt kontraktsförslag från Björklöven.


– Ja. Det var ett svårt beslut, men jag lyssnade på alla som jag litar på för att få deras råd och då var det det val jag gjorde.


Tyler Vesels förra klubb Björklöven är det enda lag som har vunnit över HV71 i Hockeyallsvenskan. HV har 15 segrar på 16 matcher. Foto: Bildbyrån.


I HV71 har Tyler Vesel varit oerhört värdefull i starten av Hockeyallsvenskan. Vesel har klivit fram och avgjort fyra av de 16 matcherna och han har stått för 22 poäng (11 mål, 11 assist). Bara kedjekamraten Fredrik Forsberg är vassare.


Mot AIK i onsdags blev det en ny seger för HV71 med knappa 2–1.


– Det var en bra match. Vi har de senaste veckorna predikat att vi måste börja matcherna bättre. Vi har hamnat i underläge med ett mål eller två och måste kravla oss tillbaka. Nu fick vi det första målet och spelade bra i första perioden och använde oss av det. Överlag en bra match. Grabbarna jobbade hårt och gjorde rätt saker, berömmer Vesel.


Han har kommit till HV71 som har det högsta publiksnittet i Hockeyallsvenskan med närmare 5 500 åskådare på matcherna. Björklöven har hittills den högsta beläggningsgraden och snittar 4 495 åskådare i Winpos arena.


Så Tyler Vesel är lite bortskämd med publikstöd i sina två svenska klubbar. HV hade supportrar på Hovet mot AIK i onsdags.


– Det var en härlig publik när jag spelade i Löven också. Jag måste säga att det här är till och med bättre för mer fans kan resa till våra bortamatcher vilket ger en större närhet. Vi har massvis av fans på alla matcher. Det är underbart att se, och höra dem, för de är högljudda och väldigt passionerade. De ger oss energi, säger Vesel.


Björklöven är tvåa bakom HV71 och är det enda lag på 16 matcher som har besegrat HV. Tyler Vesel menar att skillnaden mellan lagen inte är så stor.


– Båda klubbarna är väletablerade och kräver mesta möjliga av varje spelare. Det är riktigt bra spelare i de lag jag har spelat i här i Sverige. De är jämförelsevis ganska lika och det har varit en bra upplevelse för mig.


LÄS MERDärför hyllar HV71:s matchhjälte tränaren Tommy Samuelsson


HV71 har inför mötet med AIK vunnit 15 av 16 matcher och tagit 42 av 48 poäng.


Vad saknas för att göra er perfekta?


– Det är en bra fråga. Men våra starter i matcherna och att städa lite bättre i egen zon. Det är svårt att vara på rätt plats hela tiden, det är svårt att vara perfekt varje gång man är på isen. Men för ett lag som det här måste du försöka kräva det av varje spelare. Jag tror att det här laget har den kapaciteten och vi behöver bara fortsätta jobba för jag är hur säker som helst på att vi kan göra det.


LÄS MEREk: HV71 är på väg att skapa en myt om sig – som de oslagbara


Men som sagt. Ingen är perfekt. Tyler Vesel fick se sin åtta matcher långa poängsvit spricka mot AIK…


– Det hör till spelet. Vi hade några bra chanser och det var en sån gång när pucken helt enkelt inte går in. Men du vet, jag försöker att inte tänka på det. Laget tog tre poäng och det är allt som betyder något. Jag får börja en ny svit och se till att vi fortsätter vinna så blir jag glad, säger Tyler Vesel till HockeyNews.se.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)