HockeyNews
PLUS

Därför hyllar HV71:s matchhjälte tränaren Tommy Samuelsson

(21278) Marcus Davidsson/HV71
Emma Wallskog/Bildbyrån

Publicerad: 18 november 2021

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Lagmaskinen HV71 har vunnit 15 av 16 matcher i Hockeyallsvenskan.

Marcus Davidsson, matchvinnaren mot AIK, hyllar huvudtränaren Tommy Samuelsson.

– Han säger till när han inte är nöjd och kan väcka igång laget, säger Davidsson till HockeyNews.se.


Ex-djurgårdaren Marcus Davidsson blev den åttonde matchvinnaren för HV71 i Hockeyallsvenskan när han sänkte AIK på Hovet med sitt 2–1-mål i den tredje perioden.


HV höll undan i en tät och kampfylld match och bärgade tre nya poäng. Efter 16 omgångar har Jönköpingslaget 42 av 48 poäng och leder serien med nio poäng.


Marcus Davidsson, som fyller 23 år på torsdagen, berömmer lagsammanhållningen, som så många andra har gjort under både sommaren och hösten.


– Jag tycker allihop kämpar och alla visar att de ska ha speltid. Det är egentligen den miljön vi har. Alla vill göra rätt för sig, förklarar han.


HV71 har lyckats vinna många täta matcher med avgöranden i slutminuterna eller på övertid.


Här menar Marcus Davidsson att huvudcoachen Tommy Samuelsson gör ett stort jobb med att hålla spelarna alerta i match efter match.


– Han är ärlig. Tycker han att vi är ute och såsar runt, även om vi har gjort tre eller fyra mål den perioden, så får vi höra det. Han ser hellre att vi jobbar hårt, följer spelidén och gör ett mål än att vi lallar och blir lite bekväma. Så det är bra. Det är en bra ribba han har lagt, säger Marcus Davidsson.


Tommy Samuelsson får en klapp på axeln av HV71:s matchvinnare Marcus Davidsson efter 2–1-vinsten mot AIK på Hovet. Foto: Bildbyrån.


HV71 har vunnit sju matcher med uddamålet och ytterligare där motståndarna har tagit ut målvakten och få ett mål emot sig i tom bur.


– Det är matcherna med uddamålet som är så viktiga att vinna. Jag tycker att vi har den styrkan. Vi har en jäkla bredd i laget. Alla kan vara med och avgöra. I vissa matcher orkar motståndarna inte och då kan vi ösa på hela vägen.


Redan på fredagen väntar ett returmöte med AIK i Jönköping.


– Förhoppningsvis kan vi mala på, säger Marcus Davidsson, som omfamnar sin nya hemma publik i Husqvarna Garden.


LÄS MEREk: HV71 är på väg att skapa en myt om sig – som de oslagbara


– Det är grymt. Det går inte att hitta bättre i Hockeyallsvenskan. Det är nästan fullsatt i varje match. Det är skitkul.


Blir du igenkänd på stan i Jönköping?


– Jag tror att en del känner igen en, men folk är vänliga överlag. Det är inget jobbigt alls. Ifall någon känner igen en så är de glada. Det är kul!


Marcus Davidsson kommer ifrån en jobbig säsong då han efter tolv matcher i SHL bytte Växjö mot Västervik i Hockeyallsvenskan. Efter en halv säsong i östra Småland flyttade han till Södertälje.


Tillsammans med brodern Jonathan Davidsson, som var sjuk och missade AIK-matchen, har han nu fått en nystart i HV71. Och Marcus Davidsson börjar hitta formen efter skada.


– Jag tycker att jag har hamnat rätt. Jag känner att jag har tid på mig att hitta tillbaka till mitt spel. Förra året hafsade jag runt för mycket och det är svårt att hamna i olika spelidéer i olika klubbar och lära känna nytt folk hela tiden. Nu trivs jag jättebra där jag är. Vi har en bra grupp, vi tävlar varje dag och jag tycker att det bara blir bättre och bättre. Jag är grymt nöjd, säger Marcus Davidsson som har gjort tre mål och två assist på de 15 matcherna i HV.


Fakta/Här är HV71:s spelare som skjutit det matchvinnande målet i 15 av 16 matcher i Hockeyallsvenskan


4 gånger: Tyler Vesel

3 gånger: Taylor Matson

2 gånger: Emil Andrae, Måns Lindbäck

1 gång: Jonathan Davidsson, Marcus Davidsson, Fredrik Forsberg, Tommi Huhtala

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)