HockeyNews
PLUS

Djurgården nästan skadefritt – åker bort på teambuilding: "Bli starkare"

(21250) Djurgården/Hovet
Mattias Ek/HockeyNews.se

Publicerad: 15 november 2021

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgården är nästintill skadefritt. Nya toppkedjan stortrivs ihop redan.

Efter skador och spelaromsättning väntar nu två dagars teambuilding i Södertäljetrakten.

– Allt är för att göra gruppen starkare, säger Djurgårdscoachen Nichlas Falk till HockeyNews.se.


San Jose-forwarden William Eklund fortsätter att träna med Marcus Sörensen och centern Ludvig Rensfeldt i vad som kan bli en superkedja i SHL.


Djurgården kunde på måndagen räkna in en rad skadade spelare som nu kan träna för fullt på is med sikte på spel på torsdag mot Timrå.


Förutom långtidsskadade Jacob Josefson och Manuel Ågren saknades Liam Öhgren, som fick vila en dag efter spel med Juniorkronorna samt backen Rasmus Bengtsson och forwarden Linus Videll.


– Rasmus var med hockeygymnasiet på förmiddagen, men vilar från herrlagsträningen. Det är ingen skada, men han var inte hundra procent fit för träning. Han var på is hela förra veckan, så det är bara en försiktighetsåtgärd, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till HockeyNews.se.


Linus Videll kan tvingas vila från torsdagens match mot Timrå på grund av en förkylning.


– Vi får se. Han har inte varit på full isträning med laget på ganska många veckor. Nu när han blev sjuk så kanske det blir lite för tajt för att spela på torsdag. Vi får se, säger Eriksson.


LÄS MERGrönt ljus för Strandberg – som jublar över William Eklunds återkomst


På backsidan är Linus Arnesson tillbaka liksom Marc-André Gragnani. Förhoppningen är även att Marcus Högström ska kunna göra comeback mot Timrå. Det är något mer osäkert med Rasmus Bengtsson och Pontus Johansson.


På forwardssidan har Niclas Bergfors haft problem med knä och revben, men var även han tillbaka på måndagens träning.


– Det är fortfarande dag till dag. Det här var min första riktiga träning med laget, vilket innebär mer intensitet med alla olika rörelser där ute. Det kändes bra idag. Vi börjar där, säger Bergfors till HockeyNews.se.



Djurgårdscoacherna Mikael Aaro och Nichlas Falk har nu äntligen en stor grupp spelare att leda på isträningarna på Hovet.


– Man fick nästan gnugga sig i ögonen när man gick in i omklädningsrummet och varenda plats var nästan fylld… Nu är det kul så klart, säger Falk med ett brett leende till HockeyNews.se.


Linus Videll är återställd efter skada, men alltså förkyld.


– Han har legat i bra och kört bra med ”Jimpa” (fystränaren Jimmie Ölvestad) så den fysiska statusen ska vara lika bra som på de andra som har dykt upp. Vi får se hur långvarig den här blir, man vet aldrig med sånt, säger Falk.


LÄS MERGeneral managern får lämna Färjestad – klubbikonen kliver in som sportdirektör


För Djurgården blir det teambuilding under måndagen och tisdagen då laget åker iväg till Södertäljetrakten.


– Vi ska ha lite gruppjobb och gruppdynamik. Det har varit lite spelare in och ut ur samlingen en längre tid och nu börjar vi jobba med grupprocesser och kravställningar på varandra och den biten. Det ska bli intressant, säger Nichlas Falk.


– Ju mer man känner varandra desto mer förståelse kan man ha för varandra. Hur man är som person vad gäller prat i båset, i omklädningsrummet, på isen. Allt är för att göra gruppen starkare.


Djurgårdsforwarden Niclas Bergfors, 34, menar att det är bra med gruppjobb utanför isen i det här läget.


– Det var en ganska omständlig försäsong. Spelare gick sönder och spelare kom in. Det är klart att det har varit viktiga pjäser som kommit in. (Peter) Holland är en toppcenter och så vidare. Det är klart att såna behöver verkligen komma in i laget och såna här grejer skyndar på processen, säger Bergfors.


Han har själv haft en kämpig höst och är poänglös efter 16 spelade matcher.


– Det är klart att det har varit bättre höstar, som lag och individuellt. Jag har haft en lite annan roll i år och försökt göra det på bästa sätt. Men det är klart att det har varit tufft med förluster och stämningen i sig. Vi har försökt, individuellt och som lag, försökt hålla upp stämningen och varje dag fortsätta och jobba på. Jag och laget har varit väldigt målmedvetna ändå. Det ska vi få ut något bra av, säger Bergfors.


Hur beskriver du din roll?


– Det är att ta jobbet runt mål och vid sarger. Det har varit mycket ruljans med olika spelare så det har varit svårt att hitta tryggheten i det, men jag tycker på slutet att det blev lite bättre ändå spelmässigt, säger Bergfors.


– Det är mycket hockey kvar av säsongen och det går inte att hänga läpp över gårdagen


Fakta/Så här tränade Djurgården på måndagen


Målvakter


Mantas Armalis, Niklas Svedberg


Backpar


Marcus Högström–Linus Arnesson

Marc André Gragnani–Tom Nilsson

Stefan Warg–Ludvig Hedström

Josef Ingman–Pontus Johansson


Kedjor


Marcus Sörensen–Ludvig Rensfeldt–William Eklund

Rhett Rakhshani–Filiph Engsund–Paul Carey

Filip Cederqvist–Peter Holland–Linus Andersson

Niclas Bergfors–Sebastian Strandberg–Oscar Bjerselius


Vilade: Liam Öhgren.

Sjuk: Linus Videll.

Långtidsskadade: Jacob Josefson, Manuel Ågren.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!