HockeyNews
PLUS

General managern får lämna Färjestad – klubbikonen kliver in som sportdirektör

(21247) Rickard Wallin-Peter Jakbosson
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 15 november 2021

FacebookXWhatsApp

Peter Jakobsson lämnar rollen som general manager i Färjestad.
Det meddelade klubben under måndagen.
– Peter är en bra människa och han har gjort ett jättejobb under sina år hos oss, säger vd:n Stefan Larsson till klubbens hemsida.


Färjestad gör om i den sportsliga organisationen i klubben.

Under måndagen meddelade man att den förre FBK-spelaren Rickard Wallin kliver in som sportdirektör.

Och som ett led i förändringarna avslutar man nu omgående general managern Peter Jakobssons anställning.

– Peter är en bra människa och han har gjort ett jättejobb under sina år hos oss. För det vill vi säga ett stort tack och önska honom all lycka i framtiden, säger Stefan Larsson till klubbens hemsida.

Rickard Wallin, som bland annat vunnit fyra SM-guld med Färjestad, är sedan tidigare aktiv ungdomstränare i klubben och även aktiv ledamot i föreningens styrelse.

Men nu kliver han alltså in i en roll som sportdirektör, där han blir den som ansvaret för föreningens sportsliga verksamhet.

– Jag är tacksam över förtroendet att ta det här ansvaret i Färjestad BK. Min ambition är att bygga en sportslig organisation som är konkurrenskraftig och hållbar över tid, säger Rickard Wallin.

Rollen träder han in i drygt fem år efter att han gjorde sin sista match i FBK-tröjan.

– Rickard kommer att ha det övergripande sportsliga ansvaret för Färjestad BK, ingå i föreningens ledningsgrupp samt i funktionen rapportera till styrelsen i sportsliga frågor och tillträder som sagt per omgående. Rickard kommer naturligt nog att i det korta perspektivet ha fokus på den innevarande säsongen men också på det framtida bygget och utvecklingen av föreningens sportsliga verksamhet över tid. I det ingår också att värdera organisation, förutsättningar och övergripande strategier för Färjestad BK:s sportsliga verksamhet, säger Stefan Larsson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!