HockeyNews
PLUS

Grönt ljus för Strandberg – som jublar över William Eklunds återkomst

(21215) Sebastian Strandberg/DIF
Pär Olert/Bildbyrån

Publicerad: 14 november 2021

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Sebastian Strandberg är spelklar.

Samtidigt som William Eklund har återvänt till Djurgården.

– Det är ett fantastiskt tillskott. Det är ju en NHL-spelare som vi får tillbaka. Vilket lag hade inte velat ha det? säger Strandberg till HockeyNews.se.


Läget i Djurgården börjar bli bättre. Men det senaste året har varit lite tuffare för Djurgårdscentern Sebastian Strandberg.


Förra hösten åkte han på corona precis som de flesta andra i laget. I januari började problemen med ett ljumskbråck. Så i slutet av förra säsongen hade Djurgården både Jacob Josefson och Sebastian Strandberg ur spel i flera månader.


Även början av den här hösten har varit sönderhackad för den 29-årige smålänningen.


– Det har väl varit som för laget. Det jag har spelat. Jag har väl inte varit nöjd med det jag har spelat och så har jag missat lite matcher på slutet. Det är väl underkänt, säger Strandberg utan ursäkter när han betygsätter sin start på säsongen.


Han fick få träningsmatcher i benen under försäsongen och behövde liksom andra tänkta toppspelare som Marcus Sörensen, Matt Lorito och Peter Holland använda början av SHL-säsongen som startsträcka.


Och han hade gjort poäng i tre raka SHL-matcher inklusive den som Djurgården vann borta mot Timrå med 5–2 den 16 oktober.


LÄS MERSportchefen om Djurgårdens höst, värvningar, tabelläge och nya kedja


Han var nära toppformen då han fick ett bakslag.


– Det kändes som att det var på g i alla fall. Det var bättre i de sista matcherna, så det var lite oflyt, men så är det tyvärr och det är bara att acceptera. Förhoppningsvis är det inte lika lång startsträcka nu.


Senast Sebastian Strandberg spelade för Djurgården blev det seger borta mot Timrå. Nu är han spelklar till nästa torsdags returmöte på Hovet. Foto: Bildbyrån.



Sebastian Strandberg har kört för fullt på is på Hovet den här veckan och ska vara redo i omstarten på torsdag. Då har det gått lite mer än en månad sedan han spelade match senast.


Är det sviter efter sommarens operation som spökar?


– Jo men det blir kanske lite också för att man fick ha en anpassad sommarträning. Jag opererade mig mitt i sommaren så det är klart att man kom efter lite från start, men jag vet inte. Man kan inte lägga för mycket tid eller energi på det just nu. Det är vad det är. Nu är det bra igen och jag är på is så det är skönt.


Strandberg står på ett mål och sex assist på de elva matcher som han har spelat. De sju senaste har han alltså missat.


På Djurgårdens onsdagsträning före ett par dagars uppehåll tränade Strandberg i en kedja med Rhett Rakhshani och Paul Carey, men även Filip Cederqvist fick träna med Strandberg.


Och tidigare i veckan hade han Oscar Bjerselius och Linus Andersson runt sig i en kedja.


– Det blir säkert nytt på måndag ska du se.


Djurgården ligger näst sist i SHL och har gått skilda vägar med huvudcoachen Barry Smith.


– Det har varit tufft så klart. Men jag tycker ändå att det har pekat åt rätt håll på slutet. Vi har spelat bättre hockey och vi har fått med oss några vinster som ger oss vind i seglen. Det är det vi behöver nu. Vi behöver vinster, sedan är det skitsamma hur det ser ut. Man behöver inte räkna corsi eller nåt. Det ska vinnas hockey, säger Strandberg.


LÄS MERMysteriet runt Gragnanis skada – därför saknas meriterade DIF-backen


Djurgården har haft skadebekymmer vilket han själv kan vittna om. Men läget ljusnar och i onsdags dök den hemvändande San Jose-forwarden upp igen och började träna med laget.


– Det är ett fantastiskt tillskott. Det är ju en NHL-spelare som vi får tillbaka. Vilket lag hade inte velat ha det? Det är jättevälkommet. Vi behöver all hjälp vi kan få och alla nya tillskott är positiva, säger Strandberg och blicken blir genast ljusare.


Leendet är tillbaka med Eklunds ankomst.


– Vi vet vad ”Wille” kan göra, vilken fantastisk hockeyspelare det är. Vi får se till att han går ut och slappnar av och spelar sitt spel som han spelade hela förra säsongen. Då kommer det att bli hur bra som helst. Vi är jätteglada.


LÄS MERWilliam Eklund in i ny het Djurgådskedja: "Blir fartfylld tror jag"


Sebastian Strandberg är en av de assisterande lagkaptenerna och det har funnits en hel del att snacka om för spelarna under hösten.


Till exempel att Barry Smith lämnade laget efter 13 matcher och de assisterande coacherna Mikael Aaro och Nichlas Falk har tagit över.


– Vi behöver nog inte orda så mycket om det. Det är ju hockey. I alla fall vi som har spelat några år vet att om man vinner två av 13 matcher eller vad vi hade innan Barry fick sparken, så brukar det betyda att det börjar hända någonting. Det kom inte som någon jätteöverraskning utan det brukar tyvärr vara så. Inget emot Barry överhuvudtaget, säger Strandberg när han ger sin bild av den uppkomna situationen.


– Att Falk och Aaro har tagit över känns jättebra. De har varit med från första början och behöver inte lära oss nåt nytt utan det är lite småjusteringar som de vill ha. Det blir ett litet trendbrott också så jag tycker att det känns bra.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!