HockeyNews
PLUS

Finland nollade Juniorkronorna: "Vi hade inte samma tryck i spelet"

(21231) Juniorkronorna
Bildbyrån

Publicerad: 13 november 2021

FacebookXWhatsApp

ÄNGELHOLM. Efter 5–0-segern mot Tjeckien i går blev det förlust mot Finland för Juniorkronorna.

Sverige blev nollade i Catena Arena.

– Jag tycker inte vi hade samma tryck i spelet, säger förbundskaptenen Tomas Montén till HockeyNews.se.


Calle Clang räddade samtliga 18 skott i går när Sverige nollade Tjeckien men mot Finland under lördagskvällen väntade ett tuffare motstånd för Juniorkronorna.

Roni Hirvonen gav Finland ledningen i spel fem mot fyra i första perioden och i tredje akten utnyttjade finländarna ytterligare en möjlighet i powerplay.

– Jag tycker att vi var segare idag än i går, vi hade inte samma tryck i spelet. Besluten tar lite för lång tid idag. Jag tycker inte att vi hinner fram riktigt i vår forecheck, säger Montén och fortsätter:

– Första halvan av matchen får vi åka med dom för mycket. Sen tycker jag att vi spelar upp oss och skapar tillräckligt med chanser för att trycka dit en och hade vi fått in 1–1 hade det varit en helt annan match men idag gick det inte.

Jesper Wallstedt räddade 22 skott och stod för en stabil insats i den svenska kassen. Finland punkterna matchen i tom bur i slutminuterna.

– Han var jättebra, precis som Calle (Clang) i går. Det är väl dom två som stuckit ut extra mycket. Idag ger vi bort en hel del chanser och där håller ”Jeppe” oss kvar i matchen så han var mycket bra, säger Montén.


Sverige–Finland 0–3 (0–1, 0–0, 0–2)

Mål: Roni Hirvonen 2, Kasper Puutio.

Skott: 31–25 (7–7, 12–9, 12–9)

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)