HockeyNews
PLUS

Kvalhjälten återvänder till Timrå – som motståndare: "Ska bli kul"

(21032) Marcus Hardegård
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 28 oktober 2021

FacebookXWhatsApp

Marcus Hardegård har spelat upp Timrå till SHL två gånger om.
Nu ska han spela SHL-hockey i NHC Arena igen, men som motståndare.
– Det ska bli kul med match, vi har haft några dagars vila så man ser fram emot att få spela igen, säger Örebrobacken till HockeyNews.se.


Våren 2018 var Marcus Hardegård kvalhjälte för Timrå när laget tog steget upp i SHL efter att man hämtat upp 1–3-underläge i matchserien mot Karlskrona, en matchserie han gjorde tre mål i.

Våren 2021 var Marcus Hardegård kvalhjälte för Timrå när laget tog steget upp i SHL efter att man vunnit den allsvenska finalen över Björklöven med 4–1 i matcher.

Efter avancemanget i våras lämnade dock Hardegård klubben han representerat under åtta år för spel i SHL-konkurrenten Örebro.

Och ikväll återvänder den 24-årige backen till NHC arena för SHL-hockey, som motståndare.

– Ja men precis, det ska bli kul. Jag vet inte faktiskt hur det kommer kännas, jag har inte tänkt på det så mycket utan det var mer inför första matchen skulle jag säga, men det ska bli roligt, säger Hardegård till HockeyNews.se.

Hittar du till bortalagets omklädningsrum?

– Haha, ja jag tror att jag gör det.

LÄS MER Spelade upp Timrå i SHL igen – nu lämnar backen: "Roligt med ny utmaning"

Under Timrås resa tillbaka till SHL spelade Hardegård väldigt många minuter per match och det var inte sällan istiden slutade en bra bit över 20 minuter, samtidigt som han var gjuten i lagets första powerplayuppställning.

I Örebro har han han hittills spelat 13:23 minuter per match, där matchen mot Luleå 25 september drar ned snittet rejält då han tvingades utgå redan efter knappt tre spelade minuter.

Och att det skulle bli en mindre roll efter flytten var han inställd på, samtidigt som han försöker dra nytta av att spela i ett lag med en backsida som bland annat består av Kristian Näkyvä, Nick Ebert och Rasmus Rissanen.

– Det var ju något jag visste om, vi har ju en ruggigt bra backsida men jag tycker att jag växer in i det mer och mer och jag trivs bra. Det är lite special teams som man inte spelar ibland, det är väl det som är skillnaden. Man försöker se och lära från övriga backar och vi har en jäkligt, jäkligt fin backsida med många olika kvaliteter som sticker ut, så man försöker se och lära sig utav hur de gör i olika situationer, säger han.

Hardegård missade två matcher efter tacklingen som tvingade honom att lämna Luleåmatchen, men har sedan dess snittat 14:52 minuter per match i ett backpar med Petr Zamorsky.

Totalt har det blivit fyra assist på elva matcher för backen.

– Jag tycker att det har funkat bra, han är en skicklig back som är väldigt skridskostark och jag tycker att vi har ett bra samarbete. Det började lite trevande där och sedan åkte man på en skada så att man var borta ett tag, men efter dess tycker jag att det har känts bättre och bättre, säger Hardegård.

Hardegård och backkollegan Zamorsky jublar ikapp. Foto: Bildbyrån

Backen och hans lag letar alltjämt efter toppformen.

Defensivt har man varit starka, men offensivt letar man efter målen, inte minst i numerärt överläge där man är näst sämst i ligan med sina 16,13 procent.

Och man hoppas ta ett steg i rätt riktning när man ställs mot jumbon med åtta raka förluster.

– Jag tror att för oss så gäller det att hitt en väg att vinna, vi ska följa vår spelidé och lira gummit, då tror jag att det kan bli bra, säger Hardegård och fortsätter:

– Vi har släppt in lite mål, men vi har samtidigt gjort få mål också. Vi får försöka få igång produktionen framåt, där det är kanske att vi skulle behöva spotta in lite puckar i powerplay och få lite fler A-chanser.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)