HockeyNews
PLUS

Tunga avbräck för Djurgården – så länge väntas spelarna bli borta

(21012) Linus Videll Marcus Högström Sebastian Strandberg
Bildbyrån

Publicerad: 27 oktober 2021

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Skadelistan i Djurgården är tung.

Och den ser inte ut att bli lättare än på ett tag.


Djurgården ligger näst sist i SHL efter 13 omgångar och huvudtränaren Barry Smith har tackat för sig, vilket får till följd att de assisterande coacherna Mikael Aaro och Nichlas Falk tar över ansvaret.


Inför torsdagens match mot Frölunda har Djurgården ett fortsatt jobbigt läge på skadefronten. Två toppbackar och två toppforwards har varit borta i flera matcher och så ser det ut att fortsätta.


LÄS MERSmith tappade tålamodet – men sträcker ut en hand till Djurgården


Den ledande forwardsduon Sebastian Strandberg och Linus Videll blir borta ett tag till.


– Jag skulle inte utgå ifrån att Videll och Strandberg spelar den här veckan utan de fortsätter sin rehabilitering kring sina symptom, säger Djurgårdens utvecklingschef Tobias Pehrsson till HockeyNews.se.


Efter Frölunda på torsdagen väntar Rögle borta på lördag. I nästa vecka har Djurgården tre matcher; på tisdag hemma mot Färjestad, torsdag borta mot Leksand och lördag borta mot Luleå.


Därefter är det speluppehåll från den 7 november till den 18 november då Djurgården möter Timrå hemma.


– Vi kanske ska ha kylan och tålamodet och långsiktighet att ha dem under rehabilitering under denna och nästa vecka och träna bra under breaket och sedan vara i bra och matchredo form till veckan efter. Det återstår att se var vi hamnar. Den medicinska personalen har den avstämningen regelbundet med Videll och Strandberg, säger Tobias Pehrsson.


På backsidan saknas klipporna Marcus Högström och Tom Nilsson. Högström har missat sex matcher och har inte spelat sedan mot Rögle den 7 oktober.


– ”Högga” håller på att stegvis intensifiera sin träning när det kommer till skridskoåkning. När det kommer till spel får man ha ett visst tålamod i det. Han ska tillsammans med det medicinska teamet lägga en plan, en målbild för när han ska vara tillbaka. Vilket datum det blir är inte satt ännu, säger Pehrsson.


På grund av skadeläget på backsidan är Djurgården ute på marknaden och undersöker om det går att hitta någon förstärkning. Den finländske toppbacken Sami Lepistö är en av de som Djurgården visar intresse för.


LÄS MERDjurgården har inlett sökandet efter förstärkning – toppbacken hett byte


Tom Nilsson blev skadad borta mot Timrå och har varit borta från de senaste två matcherna.


– Med tanke på alltifrån två till fyra till sex veckor eller vad det nu tar så får man vara lite flexibel i det hela. Vi har ett novemberbrejk där man har möjlighet att träna på ett bra sätt. Förhoppningsvis vara tillbaka någonstans strax därefter, säger Tobias Pehrsson.


Djurgårdsbacken Tom Nilsson väntas bli borta till den 18 november. Foto: Bildbyrån.


Peter Holland är avstängd även mot Frölunda, men sedan har han avtjänat sina fyra matcher på läktaren.


– Väldigt många pilar pekar mot att vi ska ha samtliga spelare tillbaka efter novemberbrejket. Det gör väl att de här fem matcherna i närtid gör att vi kommer att ha de här spelarna frånvarande. Förhoppningen är att vi kan ha ett fulltaligt lag från novemberbrejket och skulle det gå snabbare på någon då får man se det som en bonus. Men det är individuella bedömningar som görs på varje spelare, säger Djurgårdens utvecklingschef Tobias Pehrsson.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)