NHL-värvningen är spelklar – debuterar för Brynäs mot Malmö


21 oktober 2021

Pappersarbetet är klart.

Ikväll gör Dmytro Timashov SHL-debut för Brynäs mot Malmö.På torsdagsmorgonen meddelade Brynäs på Twitter att den senaste värvningen, NHL-meriterade Dmytro Timashov, är spelklar.


Det innebär att den 25-årige stockholmaren kan spela för Brynäs mot Malmö. Han kommer att bära tröjnummer 88, enligt Swehockey.se.


Gävlelaget har sex raka förluster i SHL.


– Vi har inte haft resultaten med oss och visst vill vi försöka göra en förändring för att bryta den här sviten och hela tiden leta efter att bygga någonting nytt. Så när vi hade möjlighet att få in Dima i vårt lag så är det kanonbra. Alla vet att han är duktig i att spela med pucken och göra produktiva saker, säger Brynäscoachen Mikko Manner till HockeyNews.se.


Brynäsvärvningen Dmytro Timashov landade på ondagseftermiddagen på Arlanda och gör SHL-debut för Brynäs på torsdagskvällen. Foto: Bildbyrån.


LÄS MERBrynäscoachen hoppas på Timashov direkt: "Bara väntar på att hoppa in"


"Dima" Timashov har spelat 45 NHL-matcher för Toronto, Detroit och New York Islanders och gjort fyra mål och fem assist.


– Han har varit länge i Nordamerika och vill han komma tillbaka till Sverige och utvecklas som spelare och kanske ta nästa steg som kan vara till landslaget så är Brynäs en bra möjlighet att bygga upp hans spel, säger Mikko Manner.