HockeyNews
PLUS

Brynäscoachen hoppas på Timashov direkt: "Bara väntar på att hoppa in"

(20940) Mikko Manner Brynäs
Bildbyrån

Publicerad: 20 oktober 2021

Brynäs har sex raka förluster i SHL.

Nu hoppas Mikko Manner att nyförväret Dmtyro Timashov kan spela redan mot Malmö.

– Om han får alla papper klara så kliver han in i sin roll direkt, säger Manner till HockeyNews.se.


På onsdagen presenterade Brynäs sin senaste förstärkning då NHL-meriterade forwarden Dmytro Timashov har skrivit på ett kontrakt över denna och nästa säsong.


Nu hoppas Brynäscoachen Mikko Manner att Timashov ska hjälpa Brynäs stoppa förlustraden redan mot Malmö.


– Vi har inte haft resultaten med oss och visst vill vi försöka göra en förändring för att bryta den här sviten och hela tiden leta efter att bygga någonting nytt. Så när vi hade möjlighet att få in Dima i vårt lag så är det kanonbra. Alla vet att han är duktig i att spela med pucken och göra produktiva saker, säger Manner.


LÄS MEREfter spekulationerna – Brynäs värvar tidigare JVM-forwarden: "Hög klass"


JVM-meriterade Timashov, 25, har spelat NHL-hockey i både Toronto och Detroit.


– Han har varit länge i Nordamerika och vill han komma tillbaka till Sverige och utvecklas som spelare och kanske ta nästa steg som kan vara till landslaget så är Brynäs en bra möjlighet att bygga upp hans spel, säger Manner.


Nye brynäsaren Dmytro Timashov i en NHL-match för Toronto mot Anaheim med ex-brynäsaren Jakob Silfverberg. Foto: Bildbyrån.


Brynäs har halkat ner till elfteplats med elva poäng på elva matcher.


– Vi behöver bredare axlar i spetsen och nu får vi en spelare som kan hjälpa oss att producera och samtidigt kan vi hjälpa honom att bil bättre. Det är en bra värvning, menar Mikko Manner.


Och går allt som Brynäs hoppas blir det SHL-debut för Timashov redan imorgon kväll i Gävle.


– Han är på väg och landar på Arlanda klockan fyra idag. Han är med för första gången imorgon så får vi se om alla papper är klara så att han kan spela. Men han är redo och bara väntar på att hoppa in i laget.


Hur tänker du matcha honom mot Malmö om han blir spelklar?


– Om han får alla papper klara så kliver han in i sin roll direkt. Hur många minuter han får beror lite på hur han ser ut i kroppen och i spelet. Man behöver ha tålamod, men samtidigt behöver vi honom och han behöver producera. Visst tar vi in honom direkt om vi får, säger Mikko Manner.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS