HockeyNews
PLUS

Fredrik Styrman flygs hem – så är läget i backkrisens Luleå

(20889) Fredrik Styrman/Luleå
Jesper Zerman/Bildbyrån

Publicerad: 15 oktober 2021

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Fredrik Styrman har drabbats av en ny hjärnskakning och flyger på fredagen hem till Luleå från Stockholm för undersökning.

– Han mår under omständigheterna bra även om det naturligtvis inte är bra med hjärnskakning, säger Luleås vice general manager Ulf Engman till HockeyNews.se.


Djurgårdscentern Peter Hollands dubbla knytnävsslag i huvudet på Fredrik Styrman har lett till ännu en hjärnskakning för Luleåbacken.


Däremot behövde han aldrig åka till sjukhus i Stockholm, vilket uppgavs från Luleåhåll efter lagets 6–4-seger på Hovet.


– Han var nog inte det så det var felaktiga uppgifter, säger Luleås assisterande general manager Ulf Engman.


Styrman har kunnat sova ihop med övriga laget på hotell i Stockholm. Men istället för att följa med till Gävle under fredagen för lördagens bortamöte med Brynäs blir det en flygresa hem till Luleå för Fredrik Styrman, som reser med klubbledningen hem till Norrbotten.


LÄS MERMatchstraff för Djurgårdsstjärnan – Luleåbacken förd till sjukhus


Där väntar ett läkarbesök för Fredrik Styrman som har en konstaterad hjärnskakning.


– Ja, helt klart. Han ska direkt när han kommer hem träffa våra läkare. Det var ingen rolig situation, säger Ulf Engman.


Sedan tidigare har Luleå backarna Daniel Sondell (hjärnskakning) och Pontus Själin (knä) på skadelistan.


Inför matchen mot Brynäs krävs en nödlösning.


– Nu har jag inte pratat med tränarna, men jag räknar med att det är Jonas Berglund som spelar back. Han gjorde det bra mot Malmö på backen. Det lär väl bli så. Sedan får vi ta nya tag till nästa vecka med vad vi har och vilka som är tillgängliga, säger Ulf Engman om allroundkunnige Jonas Berglund.


LÄS MEREfter hårda knytnävsslagen – DIF-spelaren anmäls till disciplinnämnden


Luleås sportsliga ledning håller utkik efter en backförstärkning, men har samtidigt fått lite positiva nyheter om sina skadade backar. Daniel Sondell kan eventuellt vara tillbaka i spel nästa vecka medan knäskadade Pontus Själin, som befarats bli borta till mitten av november, gör framsteg.


– Han kanske inte blir borta ända till (november)uppehållet. Det var inte omöjligt. Han har inte tränat ännu så vi kanske inte ska hoppas till nästa vecka, säger Ulf Engman.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)