HockeyNews
PLUS

Då hoppas Djurgården att NHL-meriterade Peter Holland gör SHL-debut

(20774) DIF-träning/Peter Holland
Mattias Ek/HockeyNews.se/(c) photo.khl.ru Yury Kuzmin
ANNONS

Publicerad: 6 oktober 2021

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. NHL-meriterade Peter Holland landade i Stockholm på onsdagen. Då var det meningen att han skulle träna med juniorlaget, men så blev det inte.

Djurgården hoppas han gör SHL-debut mot Rögle.

ANNONS


Djurgårdens plan kan hålla. I så fall gör den NHL-meriterade kanadensiske centern Peter Holland, 30, SHL-debut mot Rögle på torsdagen.

ANNONS


– Nu är all administration och allt pappersarbete och allt annat man gör klart. Det har gjort att vi kan ta hit honom nu, säger Djurgårdens utvecklingschef Tobias Pehrsson till HockeyNews.se.


ANNONS

Peter Holland, som har spelat i NHL med Anaheim, Toronto, Arizona och New York Rangers, har inte spelat några matcher sedan förra säsongen i KHL-laget Avtomobilist Jekaterinburg.


Han har hållit igång på is två gånger i veckan, men den senaste tiden har han stått standby för att flyga till Stockholm.

ANNONS


– Tanken är att han tränar med J20 under eftermiddagen så får vi se lite grann hur det känns. Han kommer att värma imorgon förmiddag och sedan åter hur han känner både efter flygresan och med bara två ispass i sig på slutet. Han får bedöma själv om han är matchredo eller inte, säger Tobias Pehrsson.


ANNONS

Efter landningen i Stockholm stod det klart att Peter Holland var för trött för att ha någon isträning med juniorerna.


Djurgårdsvärvningen skulle kunna kliva in som center mellan Paul Carey och Rhett Rakhshani där Filiph Engsund var center under onsdagsträningen.

ANNONS


– Vi ser gärna att han (Holland) spelar och ger sig in i hetluften direkt från start och sedan jobbar sig in i ligan successivt därifrån, men det ska kännas bra för honom också eftersom han har en resa bakom sig.


ANNONS


Djurgårdens huvudcoach Barry Smith har samma syn på Peter Hollands ankomst.


– Vi får se hur han känner sig och vi får ha en extra center för det är inte så lätt att bara landa och sätta igång och spela. Men om du ska göra det är det bättre att göra det direkt än två dagar senare, säger Smith till HockeyNews.se.


LÄS MEREfter uppbrottet i Finland – Grewe till Mora: "Älskar hans intensitet"


Djurgården får tillbaka Rhett Rakhshani efter skada och ska försöka vända en trend på tre raka nollpoängare.


– Från och med nu är vårt jobb att försöka förbättra vårt spel. Fixa de punkter som inte fungerar så bra som de borde och fortsätta förbättra de delar som är funktionella och är okej och få ihop det över 60 minuter. Det är vår inställning, säger Barry Smith.


Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln