HockeyNews
PLUS

Djurgården säljer ut Hovet för första gången på 22 månader

(20702) Djurgårdspubliken/Thomas Kraft
Bildbyrån/Mattias Ek, HockeyNews.se

Publicerad: 28 september 2021

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgården-Leksand lockar massorna tillbaka till hockeyn.

På torsdag blir det utsålt på Hovet – för första gången sedan den 28 november 2019.

– Man kommer knappt ihåg hur det känns. Man vet bara att det är den bästa feelingen som finns. Shit, vad man har längtat alltså, säger Djurgårdens Sebastian Strandberg till HockeyNews.se.


Imorgon onsdag den 29 september lyfts restriktionerna bort och publiktaket försvinner.


På torsdag tar Djurgården emot publikmagneten Leksand och då blir det omkring 8 000 åskådare på Hovet.


– Det jag hörde nu senast är att vi har någon lapp-på-luckan-skylt som går ut idag eller något sånt där. Det har varit ett otroligt intresse och även på vår hospitality-del med restaurangerna, säger Djurgårdens vd Thomas Kraft till HockeyNews.se.


– Vi har både Hyllan och Hovmästaren normalt på kortsidan och nu får vi även bygga ut med 90 platser på E4:an Norra-sidan. Det är ett jättepositivt tecken att man vill komma hit och spendera en längre stund på Hovet. Upplevelsen kommer förmodligen att bli förhöjd för alla med det.


Pandemin slog till med full kraft i mars 2020. Sedan har svensk hockey haft publikrestriktioner. Förra säsongen pendlade publiksiffran mellan 8 och 50 personer.


Under hösten har restriktionerna gradvis lyfts bort. Djurgården hade lite över 2 000 åskådare mot Skellefteå i SHL-premiären den 11 september.


Och mot Brynäs var det lite under 2 000 på plats.


Inte sedan Djurgården-Leksand möttes i SHL den 28 november 2019 har Djurgården sålt ut Hovet.



Nu kommer det att bli fullsmockat på torsdag och även leksingarna får en speciell plats på Hovet.


– Vi kommer att ha en hel sektion och så vet vi att vi har många Leksandssupportrar i Stockholm och runt Stockholm som normalt kommer till matcherna. De kan mycket väl ha köpt biljetter lite runtom och de kommer nog att vara här med sina Leksands Superstars och bidra till stämningen, säger Djurgårdens vd Thomas Kraft.


LÄS MERLeksands förslag för att locka folk tillbaka till arenorna: Covidtest


– Det kan vara upp till 300 som mest. Vi har ett regelverk i ligan som säger att vi måste tillhandahålla x antal platser till bortasupportrar. Jag tror att det är 150 stycken, men det är klart att det kommer att bidra till positiv stämning med hela arenan fylld.


Han fortsätter:


– Framför allt hade jag möte med Järnkaminerna sent förra veckan och där finns det ett otroligt engagemang och en push att gå man ur huse så det ska bli otroligt häftigt. Vi vet ju hur Hovet kan koka och blixtra när det är som bäst.


Djurgården gör sig redo för ett utsålt Hovet på torsdag då Leksand kommer till Stockholm. Foto: Mattias Ek/HockeyNews.se


– Det var bra tryck mot Skellefteå, lite sämre mot Brynäs, och då var det 2 000 och det var en stark kontrast till det år vi har bakom oss.


För Djurgårdens spelare är publiken extra efterlängtad. På frågan hur mycket han har längtat efter draget på Hovet svarar Sebastian Strandberg:


– Hehe. Jävligt mycket. Jag skulle precis spela in en liten trudelutt och hälsa dem välkomna och man skulle säga lite vad det betydde, men jag hade svårt att få fram orden vad jag skulle säga. Shit, alltså. När det bara var 2 000 här i första matchen fick man nästan hålla tillbaka känslorna när man kom in på isen.


Strandberg får något drömskt i ögonen när han tittar upp mot Hovets tomma läktare på tisdagsträningen.


– Det blir intressant att se hur man reagerar när man skrinnar här inför ett fullsatt Hovet igen. Det är nästan så att det känns… jag vet inte. Inte realistiskt. Man kommer knappt ihåg hur det känns. Man vet bara att det är den bästa feelingen som finns. Shit, vad man har längtat alltså.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)