HockeyNews
PLUS

Leksands förslag för att locka folk tillbaka till arenorna: Covidtest

(20697) Leksandspublik/Thomas Johansson
Daniel Eriksson/Bildbyrån

Publicerad: 28 september 2021

FacebookXWhatsApp

Från och med onsdagen den 29 september är det fritt fram att gå på ishockey utan restriktioner.

Men Leksands general manager Thomas Johansson hade gärna sett att man använder covidpass.

– Folk kanske känner lite tveksamheter att gå på evenemang, säger han till HockeyNews.se.


Även om det kommer att bli möjligt att ha fullsatta arenor från och med den 29 september är det långt ifrån utsålt på en rad arenor i SHL och Hockeyallsvenskan.


Frölunda hade i början av den här veckan sålt 7 000 biljetter till Frölunda-Örebro i Scandinavium på torsdag. När det är lapp på luckan i Göteborg ryms 12 044 åskådare i arenan.


Varken Modo eller HV71, som har stora arenor i Hockeyallsvenskan, ser ut att få fullt mot Västervik respektive Västerås. Möjligen kan andra klubbar lyckas bättre i helgen.


– Jag tror att folk vill se lite vad som händer och att folk avvaktar lite grann. Om det är fullt på Hovet och det är fullt i Karlstad och fullt i Malmö, då tror jag att det kommer att hjälpa till att sälja, säger Leksands general manager Thomas Johansson till HockeyNews.se.


I Malmö har man sänkt priserna rejält för att fylla arenan.


– Det är väl ett sätt att folk hittar tillbaka till själva arenan. I tidningar och media så kommer det att synas att folk är där och då kanske folk blir lite mindre oroliga för sin egen skull när de ser att andra är på plats. Folk kommer att driva folk, tror jag, säger Thomas Johansson.


LÄS MERCamper tillbaka för Leksand – och på backsidan är SHL-back aktuell


Han ser också en tänkbar övergångslösning för att om möjligt få åskådarna att känna sig mindre tveksamma till att ta sig tillbaka till arenorna och trängas med andra under den fortsatt pågående pandemin.


– Jag vet inte om det hade hjälpt evenemangen, framför allt inomhus, om man hade haft typ covidtest eller att man måste visa upp ett PCR-test bara för att komma in. För att det skulle kännas säkert att gå på arenorna. Mer det än att man ska tvinga folk att vaccinera sig, säger Thomas Johansson.


50-årsjubilerande Malmö Redhawks har sänkt priset så att alla sittplatsbiljetter kostar 50 kronor mot Växjö den 30 september. Foto: Bildbyrån.


– Mer att folk vet att det är ett säkert evenemang för alla som är där har antingen ett giltigt PCR-test, eller ett antigen-test som är 48 timmar eller att man är vaccinerad.


Leksands general manager tror att en lösning med covidpass skulle kunna vara temporär.


– Jag vet inte om det skulle göra att folk känner sig mer trygga på evenemangen så här i början innan all vaccinering har hunnit ikapp. Om vi har 80 procent vaccinerade nu så kanske vi har 90 procent lite drygt om ett år och då kanske det är en ickefråga. Initialt vet jag inte om det skulle kunna vara en lösning.


LÄS MERBIK Karlskoga värvar från SHL-klubben: "Jättebra lösning för alla tre parter"


Johansson igen:


– Efter ett tag, när det har satt sig, då kan man nog börja avskaffa de delarna, men då kanske man också har hunnit vaccinera barn och ungdomar som också kanske vill gå på en hockeymatch till exempel.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)