Utmaningen för Modocentern: "Definitivt mer skridskoåkning"


4 september 2021
TIMRÅ. Han är en av två kanadensiska centrar i Modo som gör upp om jobbet som lagets förstecenter.
Då ser Tanner MacMaster fram emot sin första säsong i Europa.
– Egentligen är målet bara att vinna så många matcher som möjligt, förbättra oss för varje dag och om det sedan innebär att det går bra för en själv så är det en bonus, säger han till HockeyNews.se.

Tanner MacMaster är tre försäsongsmatcher in på sin första säsong i Sverige.

I Örnsköldsvik är han tänkt att bli en toppspelare för Modo där han går en kamp om att bli lagets förstecenter.

Men efter tre matcher finns det mer att hämta menar han, inte minst i det de delar av spelet han är tänkt att vara avgörande i.

– Det finns alltid saker man kan jobba på. För egen del har jag lite att jobba på i tekningscirklarna och i en mot en-situationer, och inte minst att ta tillvara på mina chanser då. Men sett över de tre första matcherna vi spelat så känns det som att jag blivit bättre och bättre för varje match det är det som det handlar om under försäsongen, säger han till HockeyNews.se.

Hur har omställningen varit till den större rinken?

– Det är definitivt mer skridskoåkning i försvarsspelet, samtidigt som man har lite mer tid och utrymme med pucken offensivt, men det känns som att jag kommer in i det mer och mer för varje dag.

Han vill inte säga att han ska göra x antal poäng eller att laget ska sluta på den eller den placeringen när det kommer till målsättningar.

Centern pratar istället o breda ordalag.

– Jag är förväntansfull. Vi har blivit bättre och bättre för varje match så det ska bli spännande att se var vi kan ta det här, hur långt vi kan gå. Egentligen är målet bara att vinna så många matcher som möjligt, förbättra oss för varje dag och om det sedan innebär att det går bra för en själv så är det en bonus, säger han.

Tanner MacMaster (10) var inblandad i förarbetet till Markus Modigs 1–1-mål mot Timrå. Foto: Bildbyrån

Efter 30 poäng på 56 matcher för Toronto Marlies blev det bara tre poäng på 21 matcher för Lehigh Valley Phantoms i AHL under förra säsongen.

En klart mindre roll längre ned i hierarkin i Flyers farmarlag, där speltiden vigdes åt de yngre talangerna, bidrog till den minskade produktionen.

Men Flyersscouten Joakim Grundberg, som valdes in i Modos styrelse i somras, hade sett tillräckligt med uppsida i MacMaster för att rekommendera honom till sportchefen Henrik Gradin.

– Det var ett konstigt år med covid och kortare säsong och allt sådant, samtidigt som vi var många spelare i laget och tyvärr så fick jag inte så många chanser som jag önskat, men det var skönt att få spela när man väl gjorde det. Nu ser jag fram emot den här säsongen och få spela under lite mer normala förhållanden, säger MacMaster.

LÄS MER: Store kanadensaren om höga målsättningen med Modo: "Så måste det vara"

Och i Modo har han nyligen fått se tidigare lagkamraten Riley Woods ansluta, och de parades också ihop i samma kedja i träningsmatchen mot Timrå.

– Jag spelade med Riley lite i Marlies. Han är en bra spelare och jag gillar att spela med honom. Han har ett bra skott och vet hur man gör mål så vi passar bra ihop. Nu var det hans första match här och det kommer ta lite tid innan han kommer in i det på fullt ut, men jag tycker att vi skapade en hel del chanser vilket var bra, säger MacMaster.

För 25-årige MacMaster är det första gången han tänkt tillbringa en hel säsong i Europa.

Men han är inte helt obekant med kontinenten han nu är en del av.

– Jag var faktiskt på Irland och spelade en turnering när jag gick på college, men det är första gången jag ska spela en hel säsong utanför Nordamerika. Det har varit fantastiskt än så länge och alla var verkligen varit otroligt tillmötesgående och hjälpsamma i att försöka få mig att trivas och komma in i det utanför isen också, så jag kan inte vara tacksam nog mot alla lagkamrater, de runt omkring i klubben och invånarna i staden för hur de välkomnat mig, säger han.