Smällen: Djurgården på nytt utan lagkaptenen i säsongsstarten


1 september 2021

STOCKHOLM. Som befarat.

Djurgården tvingas klara sig utan sin lagkapten Jacob Josefson länge.

Jakten på ersättare intensifieras.


Det var i försäsongsturneringen Skoda Trophy som skadeförföljde Jacob Josefson bröt matchen mot Linköping tidigt.


Som HockeyNews.se berättade under tisdagen var signalen att Josefson kommer att bli borta länge. Något som Djurgården bekräftar under onsdagen.


Josefson avslutade förra säsongen efter en hjärnskakning i januari.


– "Josef" har återfått symtom från fjolårets skada. Med tanke på fjolårets långa konvalescens räknar inte vi med Jacob i spel för en längre tid framöver. Först och främst handlar det nu för Jacob om att återfå en vardag utan några som helst symtom, där rehabiliteringen står i fokus, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till klubbens hemsida.


LÄS MERJosefson om hjärnskakningen och vägen tillbaka till Djurgården


Djurgården letar sedan tidigare efter en forwardsförstärkning sedan Manuel Ågren dragit av korsbandet på en träning under försäsongen och väntas bli borta under lång tid.Med även Jacob Josefson ur spel en längre tid behöver Djurgården hitta mer än en forward av hög klass. Det är är även oklart om Djurgården kommer att få låna in William Eklund och/eller Alexander Holtz från sina respektive NHL-klubbar.


LÄS MERDjurgårdens lagkapten borta från träningarna – ny oro runt Josefson


Det är inte första gången som en nyckelspelare och lagkapten drabbas av hjärnskakning i Djurgården. För tre år sedan var det något som Andreas Engqvist genomgick då han redan i den andra SHL-matchen för säsongen fick en smäll mot huvudet som ledde till att hans karriär var över.