HockeyNews
PLUS

Djurgårdens lagkapten borta från träningarna – ny oro runt Josefson

(20461) Jacob Josefson/träningsmatch
Johan Bernström/Bildbyrån

Publicerad: 31 augusti 2021

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgårdens lagkapten Jacob Josefson skadades under försäsongsturneringen Skoda Trophy.

Nu saknas han på lagets träningar på Hovet.


Djurgården saknade långtidsskadade Manuel Ågren såväl som målvakten Mantas Armalis och andrecentern Sebastian Strandberg under Skoda Trophy i Södertälje.


Och i den andra matchen, mot Linköping, klev lagkaptenen Jacob Josefson av tidigt.


Djurgården har inte släppt någon detaljerad information om skadeläget, men hans historik av skador och hjärnskakningar gör att man tar det väldigt försiktigt.


– Det är inte så lätt att säga. Vi får vänta och se tills vi vet lite mer. Idag vet jag inte så mycket, säger Djurgårdscoachen Barry Smith till HockeyNews.se.


Jacob Josefson har fram till skadan i Södertälje haft en bra försäsongsträning och kunnat köra för fullt och han har varit med i träningsmatcherna mot Leksand, Örebro och SSK.


Josefsons förra säsong tog slut i januari på grund av en hjärnskakning och frågan är hur länge Djurgårdens lagkapten blir borta nu.

Faran är att det blir en längre frånvaro.


Djurgårdens lagkapten Jacob Josefson har efter hjärnskakningen i januari varit med i träningsmatcherna fram till skadetillfället i helgen. Foto: Bildbyrån.


Djurgården blev trea i Skoda Trophy efter en 4–3-vinst mot allsvenska Västerås.


– Det var inte så lätt för oss. Vi hade färre forwards än vi skulle ha. Någon var skadad och vi försökte göra det bästa vi kunde, säger Barry Smith.


– Det var bra att vi kunde komma tillbaka i tredje perioden och ta vinsten i den sista matchen, men det var inte lätt. Det var ingen stämning i arenan och inget mer att spela för än tredjeplatsen. Jag tycker vi gjorde det okej.

LÄS MEREklund hemma och spelar i Skoda Trophy – Djurgården hoppas på SHL-premiären


Djurgården är sedan tidigare på jakt efter en ersättare till korsbandsskadade Manuel Ågren.


Frågan är också om Djurgården kommer att kunna låna in de unga forwardarna William Eklund (San Jose) och Alexander Holtz (New Jersey), som för närvarande tränar med laget.


Eklund kan spela matcher med Djurgården i väntan på campen i Nordamerika, medan Holtz enbart är med på träningarna.


– Oaktat vad som händer med William så letar vi fortfarande en forwardsförstärkning. Sedan har vi ingen tidsram på det. Det beror lite på hur friska de är som är på kontrakt och hur bra vårt lag utvecklas, vad som händer med William och Holtz och vad Marcus Sörensen tar för beslut. Vi får se lite hur den saken utvecklar sig, berättade Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson för HockeyNews.se i förra veckan.


Barry Smith hänvisar till San Jose beträffande William Eklunds framtid, men hoppas ha honom i Djurgården kommande säsong.


Samma sak med Alexander Holtz.


– Om han ska spela i AHL hoppas jag att Tom Fitzgerald (New Jerseys general manager) lånar ut honom till oss så att han får spela ett år till här. Jag hoppas det. Om han inte tar plats i New Jersey, säger Barry Smith.


Nyförvärvet, forwarden Matt Lorito, har ännu inte anslutit till Djurgården och börjat träna.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)