Malmös poängkung i kamp mot klockan – men Alsenfelt nära comeback

26 augusti 2021

SÖDERTÄLJE. Malmös poängkung Pathrik Westerholm går en kamp mot klockan för att hinna bli spelklar till SHL-premiären den 11 september.

Redhawks hade hoppats ha med honom i Skoda Trophy.

– Läkarna sade nej, säger Malmös sportchef Patrik Sylvegård till HockeyNews.se.Den landslagsmeriterade Malmöcentern Pathrik Westerholm kom inte till spel i försäsongsturneringen Skoda Trophy i Södertälje.


– Jag tror att vi har fullt lag till seriepremiären. Det har vi. Westerholm hade en skada i handen. Han snubblade under semestern, men det är ingen fara, lugnar Malmös sportchef Patrik Sylvegård.


Pathrik Westerholm gjorde 34 poäng (6 mål, 28 assist) och missade inte någon av SHL-matcherna förra säsongen. Han blev Malmös poängkung.


– Kanske att han spelar nästa torsdag mot Oskarshamn borta. Det var meningen att han skulle vara med här, men det har inte känts riktigt hundra och då finns det ingen anledning. Läkarna sade nej, säger Pathrik Sylvegård.


Frågan är ändå om Pathrik Westerholm hinner spela något på försäsongen.


– Han är igång och åker skridskor. Man vill alltid få någon match innan. Samtidigt, säsongen är lång.


En annan nyckelspelare i Redhawks, målvakten Oscar Alsenfelt, är med på resan till Södertälje efter att ha dragits med skadebekymmer under försäsongen.


– ”Ogge” är väl också spelklar. Om allt går som det ska så ska han stå på söndag. Det är kul att få en match i benen. Vi krigar på, säger Patrik Sylvegård.


Tummen upp för nyckelspelaren Oscar Alsenfelt. Malmömålvakten väntas vara spelklar till söndagens placeringsmatch i Skoda Trophy. Foto: Bildbyrån.


Troligen är landslagsmeriterade Emil Sylvegård med redan i Malmös första match mot Brynäs i Skoda Trophy på torsdagskvällen.


– Emil har varit borta, men han ska nog spela (mot Brynäs). Sedan har vi tre backar i OS-kvalet för Danmark, säger Patrik Sylvegård och syftar på Matias Lassen, Markus Lauridsen och Oliver Lauridsen, som var med om att vinna den första kvalmatchen med 4–3 mot Slovenien.


LÄS MERGärna vaccinpass för publiken – men Frölunda tvekar inför spelarkrav


Patrik Sylvegård avslutar:

– Det kommer att bli tufft med konkurrensen i år och det är bra. Vi har många bra juniorer som har visat upp sig. Vi har slagit Timrå, vi har slagit Växjö och vi har slagit Oskarshamn. Vi hade åtta man borta mot Oskarshamn.