HockeyNews
PLUS

Ingman ute efter revansch i Djurgården: "Har lite grann att bevisa"

(20393) Josef Ingman/Djurgården
Mattias Ek/HockeyNews.se

Publicerad: 20 augusti 2021

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Josef Ingman kan berätta om en tuff säsong i Brynäs och när han kom till Djurgården blev det nödvändigt med en operation direkt.

Nu är den 26-årige backen redo för debut i Djurgården.


Det har blivit många ispass på Hovet de senaste veckorna. För Josef Ingman, som är ny i Djurgården, är det en del nytt att vänja sig vid.


Men redan innan han klev ut på is med sitt nya lag behövde han ta hand om en skada som hängde med från Brynästiden förra säsongen.


– Jag fick göra ett litet ingrepp på grund av att jag hade gjort illa knäet sedan tidigare, redan förra säsongen i januari. Det var egentligen något som behövde göras och då tog vi tag i det direkt när jag kom hit, säger Ingman till HockeyNews.se.


LÄS MERBäst i Hockeyallsvenskan – nu vill Bengtsson visa sin klass i Djurgården


Visiret på hans hjälm immar igen av ”värmen” inne på Hovet.


– Det gick som det skulle (med knäet) och det känns bra nu så det ska inte vara några problem.


26-årige Josef Ingman är fostrad i Modo och väntar efter två säsonger i Brynäs på sitt stora genombrott i SHL. Den högerfattade backen har många fina kvaliteter, inte minst spelskickligheten.


Och nu gäller det att få ut all potential i den nya miljön i Djurgården.


– För mig själv är det ganska många omställningar. Dels är det hårdare fys på sommaren. Dels är det helt nya grejer för mig att byta till CCM så det gör lite extra ont i fötter och så vidare… Men det ska inte vara något problem heller, säger Ingman och ler.


– Det är lite annorlunda träningar med Barry (Smith). Han är väldigt duktig på detaljer och att göra så att man utvecklar små grejer som man kanske inte tänker på annars.


Vad kan det vara för detaljer?


– En sådan sak som hur du ska hålla klubban för att alltid vara redo eller hur du på bästa sätt kan hämta pucken. Egentligen är det grejer som man lär sig när man är liten, men han är duktig på att hjälpa oss att bli bättre på det varje dag så vi tränar mycket på sådant. Det är lite annorlunda, men det är roligt.


I Brynäs blev det bara 33 matcher och i snitt lite drygt sju minuter. Djurgården har för närvarande nio backar, inklusive tre unga backar med juniorlandslagsmeriter, som bultar på porten till SHL.


LÄS MERIngman om turbulensen i Brynäs och nytändningen i Djurgården


I slutet av oktober tar Marc-André Gragnani en plats i Djurgårdens backbesättning och konkurrensen finns där.


– Det är alltid en konkurrenssituation och är det ingen konkurrens kan du inte bli bättre heller. Man får ju bara bita i och visa på att man ska ha en plats helt enkelt. Hockey är en mental sport så det handlar mycket om att tro på dig själv. Nu hade jag en väldigt tuff säsong ifjol så jag har lite grann att bevisa. Och då får jag visa det både på isen och att jag klarar av att hålla mitt huvud i styr och tänka på vad jag ska göra bättre. Det är klart att det är konkurrens, men varför ska det hindra mig, liksom? undrar Ingman.


Josef Ingman i Brynäströjan mot Leksands Oskar Lang förra säsongen. Foto: Bildbyrån.


På fredagen spelar Djurgården mot Örebro, vilket blir stockholmarnas andra match på försäsongen efter 6–5-vinsten på straffar borta mot Leksand.


Då spelade inte Josef Ingman, men han såg matchen hemifrån.


– Någonting vi garanterat kommer att ta med oss därifrån är att vi måste ta pucken framåt lite mer och inte hålla i pucken för länge. Det var väl det jag såg när jag satt och kollade på matchen. Men första matchen är alltid första matchen. Vi får bara fortsätta nöta på träningarna och ju mer matcher man spelar, desto mer kommer man in i tajmingen och allting. Det kommer nog att ordna sig.


Planen är att Josef Ingman debuterar i Djurgården mot Örebro i Köping. Totalt har Djurgården inte mer än sex träningsmatcher före SHL-premiären den 11 september. Startsträckan är kort.


LÄS MERSå här spelar dina favoriter i SHL på försäsongen – schema lag för lag


– Precis och så är det en del som är borta och vi måste alla få spela. Vi är många backar, vi är nio stycken. Alla vill spela och alla måste få spela så att man dels kommer in i tajmingen, dels så att man får visa vad man går för, säger Josef Ingman.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)