HockeyNews
PLUS

Färjestads drag – erbjuder backen try out: "Vi har tittat på Anton förut"

(20360) Anton Karlsson
Bildbyrån

Publicerad: 17 augusti 2021

FacebookXWhatsApp

Anton Karlsson får chansen att visa upp sig i Färjestad den kommande månaden.
– Det passar bra med Anton som har varit på tapeten tidigare, säger general managern Peter Jakobsson till HockeyNews.se.


Färjestad dras med en del skavanker på baksidan där bland annat Jens Westin blir borta ett tag framöver.

För att täcka upp under skadorna har nu lagledningen agerat genom att ta in backen Anton Karlsson på en try out som sträcker sig till och med 10 september, dagen innan SHL börjar.

– Han får visa upp sig lite grann och vi får kika på honom så han kommer att få möjlighet att spela matcher med oss. Först och främst är det fram till 10 september sedan får vi se vart det tar vägen. Det är mycket upp till Anton själv att ta tag i taktpinnen och komma in och göra bra ifrån sig helt enkelt, säger Färjestads general manager Peter Jakobsson till HockeyNews.se.


Karlsson spenderade förra säsongen i HV71 innan han sedan tog steget hem till Linköping igen och totat blev det två poäng på 43 SHL-matcher.

– Matcherna kommer tätare framöver och det är bra att ha en extra kille att tillgå. Rent ekonomiskt belastar det oss inte alls skulle jag vilja säga, säger general managern Peter Jakobsson till klubbens hemsida.

Samtidigt ger Färjestad klubbens juniorer chansen att visa upp sig, men man tar ändå in Karlsson.

– Det gör vi, men för att inte helt dränera J20 på backar och ställa till det för dem i sina förberedelser så tar vi in Anton. Sedan får vi se var det tar vägen. Gör han det bra under den här perioden så kan det ju vara så att någon vill skriva kontrakt med honom, vilket lika gärna kan vara vi, avslutar Jakobsson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)