Har bosatt sig i Stockholm – förhandlar om nya kontraktet: "Är inte oroad"

11 augusti 2021

STOCKHOLM. Elias Pettersson har lämnat Sundsvall och bosatt sig i Stockholm i sommar.

Samtidigt pågår förhandlingarna om det nya kontraktet mellan 22-åringens agenter och Vancouver Canucks.

– Processen är väl lite seg. Dom säger det och vi säger så…men jag är inte orolig. Förhoppningsvis blir båda parter nöjda, säger Pettersson till HockeyNews.se.
22-årige Elias Pettersson har nu tre säsonger bakom sig i NHL men fjolåret blev långt ifrån vad han tänkt sig.

En handledsskada satte stopp för spel under större delen av säsongen men Pettersson hann med att leverera 21 poäng (10+11) på 26 matcher.

Totalt har han producerat153 poäng (65+88) på 165 matcher för Vancouver.

– Det var ingen bra säsong för mig nu. Jag startade inte så bra, sen kom jag in i det men skadade mig olyckligt (handleden) och det höll mig borta resten av säsongen. Så det var ingen säsong jag hade hoppats på men skador kommer och går och det känns bra nu och jag har kört för fullt hela sommaren och ser fram emot nästa säsong, säger Pettersson till HockeyNews.se.

Skriver snart på nytt kontrakt. Foto: Henrik Sjöberg

NHL-spelarnas deltagande i OS i Peking är fortfarande inte garanterad och senast när mästerskapet avgjordes i Sydkorea fick Pettersson nej tack trots hans totala dominans i SHL samma år.

Då blev det inget. Jag hade absolut hoppats på att vara med då men det blev inget och det är dåtid. Förhoppningsvis får vi spela OS nu och det är något jag ser fram emot efter att man växt upp och alltid sett på OS, säger han.

LÄS MER: Stanley Cup-mästarna blir Tre Kronors rådgivare

Ångeprodukten spenderar vanligtvis sin tid på hemmaplan i Sundsvall men den här sommaren har han bosatt sig i Stockholm.

– Det har varit jättebra. Jag trivs här nere och har många kompisar här som jag spelat hockey med tidigare och sen trivs jag med att bo i en storstad också.

Uttagen i All Star-laget 2019. Foto: Bildbyrån

Samtidigt som han förbereder sig inför nästa säsong är det nya avtalet inte klart.

Klubben förhandlar med Pettersson och den unge stjärnbacken Quinn Hughes som precis som svensken står utan avtal inför hösten.

– Processen är lite seg nu. Dom säger det och vi säger så…men det sköter mina agenter så jag är inte orolig inför nästa säsong med kontraktet. Förhoppningsvis ska båda parter bli nöjda också.

Se hela intervjun med Elias Pettersson i spelaren.