HockeyNews
PLUS

Nästa vecka börjar SHL-lagens matcher – Leksand hoppas på publikstöd

(20306) Matt Caito/Leksand
Daniel Eriksson/Bildbyrån

Publicerad: 6 augusti 2021

Nästa fredag spelar Leksand sin första träningsmatch på försäsongen.

När Djurgården kommer på besök till Tegera arena hoppas Leksand på en fyrsiffrig publiksiffra.

– Jag tror att folk törstar rätt mycket efter hockey, säger Leksands general manager Thomas Johansson till HockeyNews.se.


Coronapandemin dröjer sig kvar, men restriktionerna för publik har lättats något under sommaren, vilket inte minst fotbollen i landet har märkt.


Nästa vecka börjar SHL-lagen spela träningsmatcher inför seriestarten den 11 september.


Fredagen den 13 augusti spelar Leksand mot Djurgården hemma i Tegera arena. Det blir båda lagens första träningsmatch.


Och Leksand hoppas kunna ta in en hyfsad publiksiffra, åtminstone jämfört med under förra SHL-säsongen då arenan gapade tom.


– De har diskuterat att vi ska kunna ta in folk per sektion, att vi kan avdela det. Vi har det rätt bra i Leksand att det är olika uppgångar på läktaren så med lite avspärrningar och lite kontroll på det så kanske vi får ta in 1 500 åskådare, säger Leksands general manager Thomas Johansson.


LÄS MERFörslaget om att banta SHL-trupperna skjuts på framtiden


Tror du att det kommer att bli 1 500 i så fall?


– Ingen aning. Men jag tror att folk törstar rätt mycket efter hockey. Det är lite semestertider och jag har fått lite förfrågningar från kompisar: ”Du, går det att få några biljetter, de lär ju ta slut direkt?”. Jag vet faktiskt inte hur det bubblar i leden på det sättet, men med tanke på att det då är redan den 13 augusti, skolorna har inte börjat, så då kan det nog vara en del folk som tar en tur till Leksand för att se träningsmatchen. Det kan jag tro.


Nästa vecka är det även möten mellan SHL-lag i några av SHL-arenorna: Linköping-Växjö (10 augusti i Linköping), Färjestad-Örebro (11 augusti i Karlstad) och Skellefteå-Luleå (13 augusti i Skellefteå). Några andra SHL-lag spelar matcher på andra orter i landet.


LÄS MERSå här spelar dina favoriter i SHL på försäsongen – schema lag för lag


Leksand hoppas kunna ta in 1 500 åskådare plus eventuella restauranggäster.


– Jag vet inte hur man får göra med restaurangerna nu och med de restriktioner som finns där. Men säg att vi får ta in 1 500 på läktarna så får vi se vad restaurangen i så fall säger, säger Leksands general manager Thomas Johansson till HockeyNews.se.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS