HockeyNews
PLUS

Förslaget om att banta SHL-trupperna skjuts på framtiden

(20300) Frölunda/SHL
Michael Erichsen/Bildbyrån

Publicerad: 6 augusti 2021

FacebookXWhatsApp

SHL-klubbarna har gemensamt övervägt att krympa spelartrupperna från 20 utespelare till 18 under matcherna i SHL, bland annat för att spara pengar.

Men så blir det inte. Åtminstone inte kommande säsong.


Den 30 november 2020 kunde HockeyNews.se berätta att SHL diskuterar att minska matchtrupperna från dagens 20 utspelare plus två målvakter till 18 utespelare och två målvakter.


Det har även funnits en tanke på att införa ett maxtak för hur många spelare (exklusive juniorer) ett SHL-lag får använda sig av under säsong.


LÄS MERSHL överväger att krympa spelartrupperna – maxtak för trupper aktuellt


Men frågan har inte lett fram till något beslut.


– Här och nu idag är det inga nya restriktioner kring spelartrupperna i SHL utan det är samma som tidigare, säger SHL:s sportchef Johan Hemlin.


Coronakrisen förra säsongen gjorde att sportchefsgruppen bollade frågan fram och tillbaka.


– Frågan är inte stängd, men det kommer inte att bli till 2021/2022. En sådan fråga väcker man i samband med att man gör andra förändringar, inte bara för den enskilt, säger Hemlin.


– Den frågan var uppe för att kunna ha en minskad spelartrupp och ha lägre kostnader. Men vi ligger kvar på samma sätt tills vidare. Klubbarna kan minska om de vill, men de är inte tvingade att göra det, säger SHL:s vice vd.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)