HockeyNews
PLUS

Efter Franssons olycka – Leksand måste leta ersättare: "Lider med honom"

(20304) Johan Fransson/Leksands IF
Daniel Eriksson/Bildbyrån

Publicerad: 5 augusti 2021

Hur länge Leksandsbacken Johan Fransson kommer att bli borta efter sin olycka är än så länge oklart.

Därför behöver SHL-klubben ersätta den otursförföljde liraren.

– Det är otroligt tråkigt och jag hoppas att ”Frallan” blir bra i slutändan, säger Leksands general manager Thomas Johansson till HockeyNews.se.


Det var under en fritidsaktivitet inför den stundande hockeysäsongen som den välmeriterade Leksandsbacken Johan Fransson råkade ut för en olycka som gjorde att han skickades från Falu lasarett vidare till Akademiska sjukhuset i Uppsala.


– Han har varit i Uppsala ett antal dagar och ska få flytta tillbaka till Falun och vara där under en liten period så får vi se hur det ter sig därifrån, säger Leksands general manager Thomas Johansson.


LÄS MERLeksandsbacken skadad efter fritidsaktivitet: "Behövt specialistvård"


VM-guldvinnande Fransson, 36, missade mer än halva förra säsongen i Leksand på grund av skador.


– Han har haft jäkla oflyt på det sätt att han var skadad mycket av förra säsongen. Han gjorde en operation i slutet och kom tillbaka, men inte helt hundra. Han har haft en otroligt bra sommar där han har fått ta hand om alla skavanker och såg fram emot den här säsongen, att få vara med. Och så händer det där typ ett par dagar innan vi träffas, säger Leksands Thomas Johansson.


För att bestämma skadornas omfattning behöver Johan Fransson ytterligare undersökas och vårdas de närmaste veckorna.


Johan Fransson behöver tid att läka innan han blir återställd efter sin olycka. Leksand letar därför efter en ersättare. Foto: Bildbyrån.


För Leksands del innebär det att lagbygget behöver ses över ytterligare.


– Jag förväntar mig liksom inte att han är tillbaka om ett par veckor om man säger så, utan det kommer att ta lite tid. Vi kommer att behöva se över den positionen, säger Thomas Johansson.


LÄS MERBarry Smith fick nye toppforwarden att välja Djurgården: "Sa ja direkt"


Leksands general manager har letat efter en back sedan tidigare.


– Om det var en lucka då så är det två nu, konstaterar Johansson.


Hur ser det ut på marknaden?


– Vi har under en rätt lång tid skannat av och det har ploppat ut lite fler spelare nu när free agent-aktiviteten där borta börjar sätta sig. Det har ännu inte varit någon som vi tyckt har varit wow, för då hade vi gjort någonting, men vi hoppas och tror att vi ska kunna hitta lite olika lösningar inom en snar framtid. Det finns lite spelare som håller en bra nivå och som vi tittar lite på, det gör det.



Thomas Johansson skickar med en tanke till Johan Fransson, som har fått stöd av många de senaste dagarna efter sin olycka:


– Jag lider med honom, och som sagt jag hoppas verkligen att allting går bra för honom och att det sakta men säkert går åt rätt håll.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS