Lämnas oskyddad – nu kan Seattle plocka Landeskog i expansionsdraften


18 juli 2021
Kontraktsförhandlingarna mellan Colorado och den svenske lagkaptenen Gabriel Landeskog har strandat.

Nu uppger Denver Post att den svenske lagkapten inte kommer att skyddas inför expansionsdraften – vilket ger Seattle möjligheten att välja honom.


Samtalen om ett nytt kontrakt har gått trögt för Colorados lagkapten Gabriel Landeskog.

För ett par dagar sedan uttalade sig stjärnans agent Peter Wallén om situationen och bekräftade då att parterna var en bra bit ifrån varandra.

Nu talar mycket för att det kan bli ett miljöombyte för den 28-årige svensken.

Landeskog har varit kapten i nio säsonger. Foto: Bildbyrån

I går var deadline för klubbarna att lämna in sina listor med skyddade spelare inför expansionsdraften som tar plats under natten mot torsdag svensk tid.

Seattle Kraken ska välja och vraka bland motståndarnas spelare och enligt Denver Post så kommer Landeskog inte att skyddas av Colorado utan klubben kommer att ta den chansen med kaptenen för att i stället skydda någon annan.

LÄS MER21-åringens monsterkontrakt värt 587 miljoner kronor

Om den nya NHL-klubben lägger beslag på svensken så innebär det att Landeskog sätter punkt efter tio säsonger i Avalanche och han har varit klubbens lagkapten senaste nio åren.

– Jag är lite besviken att det gått så här långt. Vi får se vad som händer, jag är fortfarande hoppfull och hade det varit uppe till mig hade det här varit klart för tio månader sedan, sa Landeskog nyligen till The Athletic.