HockeyNews
PLUS

Abbott högg fort när Kelleher blev ledig: ”Vi har gjort vår läxa”

(20172) Chris Abbott/Kelleher
Bildbyrån

Publicerad: 5 juli 2021

FacebookXWhatsApp

Redan för tre säsonger sedan fanns Tyler Kelleher på Rögles radar – men då blev det inget. 
När Oskarshamn och amerikanen valde att gå skilda vägar slog Chris Abbott till fort. 
– Jag ser honom som en väldigt intelligent spelare, säger sportchefen. 



Rögle har varit på jakt efter två toppforwards för att slutföra lagbygget inför kommande säsong. 


På måndagen meddelade klubben att man plockar in den kortväxte men skicklige amerikanen Tyler Kelleher, som bröt kontraktet med Oskarshamn under söndagen. 


Sportchefen Chris Abbott tror att det finns fler nivåer att plocka ut av 26-åringen. 


– Han har gjort ett bra jobb under sina första år i SHL. Han har anpassat sig väl och varit effektiv i ett lag som inte varit särskilt puckförande större delen av de här två säsongerna. 


– Det är en bra spelare som vi tror kan passa in bra i vårt sätt att spela och det var en bra möjlighet att plocka upp honom nu. 


Fanns det något ont mellan Oskarshamn och honom eller varför valde de att bryta kontraktet?


– Nej, det fanns det inte. Vi har gjort vår läxa och pratat med hans lagkamrater och spelare som spelat med honom. Det är mer av ett sportsligt beslut från Oskarshamns sida, de kanske vill ha in en annan typ av spelare. Jag kommer inte prata om kontraktssituationen han hade där, men de ville gå vidare från honom och ta in en annan typ av spelare. 


LÄS MER: AVSLÖJAR: Här spelar Alexander Bergström nästa säsong


Redan för tre säsonger sedan hade Chris Abbott koll på Tyler Kelleher, och Rögle scoutade amerikanen under hans tid i AHL. 


– Ja, det stämmer. Vi hade kontakt när han gick ut college och under hans år i AHL. Jag ser honom som en väldigt intelligent spelare, samtidigt som han har några saker att förbättra, och det tror vi att vi kan hjälpa honom med här. 


I vilken roll ser du honom hos er?


– Jag ser Tyler vara en spelförande forward för oss. Han ska ha pucken och ta upp den i banan. Det kan vara en spelare som tar plats i vårt powerplay. Han kommer jobba hårt och ta varje möjlighet han får, säger han. 


Chris Abbott tror att det finns mer att plocka ut från Tyler Kellehers register. Foto: Bildbyrån

Tyler Kelleher är Rögles sjunde nyförvärv inför nästa säsong och lagbygget börjar nu allt mer ta form. 

– Vi tappade många tunga namn och det är alltid en tuff uppgift att ersätta så pass bra spelare som vi tappade. Men jag tycker att vi haft bra tålamod och tagit in spelare som vi verkligen vill ha. Så här långt tycker jag att vi gjort ett bra jobb med att ersätta de namn vi tappat. 


– Att landa spelare som Tony Sund, tyska slutspelets MVP Ryan McKiernan, samt de unga talangerna vi tagit in visar också hur attraktiv den här organisationen är att spela för. Jag är väldigt spänd på kommande säsong. 


Vad saknar du i laget nu?


– Det idealiska är att ta in en högerfattad forward till. Det ska vara någon som kan vara en toppspelare i den här ligan. Vi ska hitta den bästa möjliga spelaren som finns ledig för att ta den rollen. I bästa fall kanske vi även tar in en spelare som kan ta tekningar i defensiv zon för oss. 


LÄS MER: Spelade VM förra månaden – nu har den lettiske NHL-målvakten hittats död


Så två forwards till?


– Det kan bli en spelare som har båda de kvaliteterna eller två med olika kvaliteter, det får vi se. 


– Annars är vi rätt nöjda, framförallt på backsidan. Vi vill se vad våra unga killar, exempelvis Thimo Nickl och William Wallinder kan ta för kliv i sin utveckling. Men samtidigt stänger vi inga dörrar, blir rätt spelare ledig kan vi slå till, vilket ni har sett tidigare.


Kan Olli Palola bli en av de två?


– Vi har fortfarande bra kommunikation med Olli och hans agent och gillar vad han tillförde till vårt lag. Det är en stor möjlighet att han kommer tillbaka, men just nu har jag inget att säga där. 



Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)