HockeyNews
PLUS

Blickar framåt efter tunga säsongen: ”Målet är att vara bra till september”

(19916) Leon Bristedt
Bildbyrån

Publicerad: 7 juni 2021

FacebookXWhatsApp

Trots en strulig säsong där han led av sviterna av covid-19 hade Leon Bristedt utlandsintresse efter sig – men forwarden har bestämt sig för att stanna i Rögle.
Nu blickar han framåt mot en ny säsong med ett annorlunda träningsupplägg.
– Målet är att vara bra till september och det har jag god tro på att jag kommer vara, säger han.



Efter en strulig säsong där han till stora delar led av sviterna efter covid-19 blickar Rögles stjärnforward Leon Bristedt framåt. 


I förra veckan återsamlades truppen efter SM-silvret och drog igång sommarträningen. För Leon Bristedts del handlar det om att anpassa träningen efter kroppen. 


– Jag har en bra dialog med fystränaren och har väl tagit det lite lugnt, men så länge det känns bra så kommer jag att köra. Får jag ett bakslag så kommer jag att ta det lite lugnare, men målet är att vara bra till september och det har jag god tro på att jag kommer vara, säger Leon Bristedt. 


Hur känns kroppen? 


– Nu känns den bra. Det gjorde den även under säsongen när jag inte tryckte på alltför hårt, så jag ska hålla det där och fortsätta låta kroppen återhämta sig och samtidigt bygga upp den sakta men säkert. 


LÄS MER: Tummen upp till det nya regelverket: ”Mindre risk för missförstånd”


Trots den tuffa säsongen fanns det intresse från utlandet, men Leon Bristedt har bestämt sig för att stanna i Rögle. 


– Dels hade jag en tuff säsong och jag kunde inte spela så pass bra som jag ville. Samtidigt väntar vi barn nummer två här i mitten av september och det handlar inte bara om mig, det var ett familjbeslut också. Men framförallt trivs jag väldigt bra i Rögle, säger han. 


Hade du konkret intresse?


– Ja, det hade jag. 


Från vilka ligor?


– Det var egentligen i alla ligor, som jag hade varit intresserad av att gå till. Vissa lag var mer intressanta än andra, men det var ingenting som jag i dagsläget var intresserad av att ta så vi valde att vara kvar. Med en bättre säsong i ryggen så kan det bli ännu bättre nästa år. 


Leon Bristedt ser fram emot en ny säsong. Foto: Bildbyrån

Forwarden går nu in på sitt fjärde år i Rögledressen, samtidigt som många av de andra stjärnspelarna har lämnat. Men Leon Bristedt är inte orolig för att Rögle kommer att få ihop ett bra lag trots tappen till toppligorna. 


– Det är alltid folk som lämnar och kommer tillbaka, men vi har en bra grupp och en bra stomme. Jag litar fullt ut på ledarstaben och Chris (Abbott) att de kommer göra ett bra jobb. Det tvekar jag inte en sekund på att de kommer lyckas med, säger han. 


Vad säger du om de nya killarna?


– Jag vet inte någonting mer än hur deras personligheter är och hur de är på gymmet, för vi har inte varit på is. Men det är bra killar med god moral och som är trevliga att ha och göra med. Det kommer säkert bli riktigt bra. 


Vad har du för personliga mål med kommande säsong?


– Först och främst vill jag vara helt frisk, prestera och inte känna att kroppen är en motståndare. Sen därefter är det att ta vid där jag slutade, jag vet hur jag presterat de andra säsongerna. Självklart finns det grejer jag vill jobba på.


Rögles tränade ihop med Superettan-laget Helsingborgs IF under måndagen. Foto: Bildbyrån

På måndagen genomförde Rögle ett gemensamt träningspass med fotbollslaget Helsingborgs IF. Leon Bristedt, som själv spelat fotboll när han var yngre, tycker att det var skönt med lite omväxling i vardagen. 


– Det är kul att göra lite såna grejer. Man får byta lite erfarenheter, men framförallt är det en kul grej som jag tror både vi och Helsingborg uppskattar, säger han. 


Är du vass på fotboll?


– Ja, men det är jag. Jag har gjort mål mot BP:s förstalag när jag var 14, så det får jag väl säga. Bäst i laget skulle jag nog säga i alla fall, även om det inte säger så mycket i ett hockeylag, säger han skämtsamt. 



Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)