Tre assist av Karlsson när Vegas utjämnade serien: "En bisarr situation"

7 juni 2021

Jonathan Marchessault stod för sitt första hattrick i slutspelet och kedjekamraten William Karlsson noterades för tre assist.

Efter storsegern på hemmaplan i natt är matchserien mot Colorado utjämnad – och svensken var inblandad i en omtalad situation som låg bakom kvitteringen i första perioden.

– Det var en bisarr situation men det gäller att spela tills domaren blåser, säger Karlsson.Brandon Saad gav Colorado ledningen efter bara 1.50 i första perioden men det roliga skulle snabbt ta slut den här kvällen för gästerna.

Jonathan Marchessault öppnade målskyttet för hemmalaget efter en situation när Patrik Nemeth hamnar under press med pucken i egen zon.

LÄS MER: Montreal på väg mot semi efter sjätte raka segern

De flesta trodde att pucken redan var i mål och flera av hemmaspelarna firade – William Karlsson var snabb i tanken och höll spelet vid liv.

– Ärligt talat så började jag fira lite också men insåg att det inte var mål och när jag fick tag i pucken försökte jag bara skyffla den mot målet Marchessault var där som tur är, det vare en bisarr situation och det gäller att spela till domaren blåser, säger William Karlsson.


1–1 stod sig fram till första pausvilan och i andra perioden ökade Max Pacioretty på hemmaledningen till 2–1 efter bara drygt en minut.

I powerplay efter halva matchen slog Jonathan Marchessault till på nytt och I tredje perioden fullbordade han sitt hattrick.

Kepsar på isen i T-Mobile Arena i natt. Foto: Bildbyrån

Kedjan med tremålsskytten, William Karlsson och Reilly Smith är het just nu.

– Vi är smarta med pucken och om det finns ett spel att göra i mittzonen så tar vi chansen men annars lägger vi ner pucken och jobbar hårt i stället. Och det funkar för oss, säger Karlsson.

LÄS MER: Här är VM:s All Star-team

Colorado vann de två första matcherna på hemmaplan men efter att Vegas nu haft hemmafansen i ryggen i senaste två matcherna så är det utjämnat 2–2.

– Det är som man brukar säga, man är inte illa ute förrän man förlorar en match på hemmaplan. Vi vet att det är en klyscha att prata om hemmafansen och stödet men för oss med den här publiken stämmer det verkligen, säger 32-årige Max Pacioretty.

Om två dagar möts lagen i den femte matchen som avgörs i Denver.

Vegas–Colorado 5–1 (1–1, 2–0, 2–0)

Mål, Vegas: Jonathan Marchessault 3, Max Pacioretty, Patrik Brown.

Colorado: Brandon Saad.

Skott: 35–18 (15–9, 9–5, 11–4)