Sjätte raka segern – Montreal på väg mot semifinalen

7 juni 2021

Montreal har vunnit sex raka matcher i slutspelet.

Från 1–3-underläget mot Toronto I första rundan till 3–0 i matcher mot Winnipeg efter nattens seger och nu är laget bara en seger från att ta sig till semifinalen.

– Vi har lärt oss att vi behöver lägga ner samma jobb varje kväll för att vinna och det är vi medvetna om, säger den finländske tvåmålsskytten Joel Armia.
Montreal stod för en makalös upphämtning mot Toronto som bara skulle slå in matchbollen och äntligen passera den första rundan i slutspelet.

1–3 blev till 4–3 och nu har Montreal skaffat sig ett drömläge mot Winnipeg efter tredje raka segern i nattens match.

Burväktaren Carey Price har varit utmärkt i slutspelet.

– Han betyder allt för oss. Det ger ett helt annat självförtroende i laget när alla litar på killen där bak och han har varit helt otrolig för oss, säger forwarden Joel Armia.

LÄS MER: Tre assist av svensken – utjämnade serien mot Colorado

I natt var det dock kedjan med finländaren, Eric Staal och Corey Perry som klev fram och spelade avgörande roller.

Perry öppnade målskyttet i matchen och Armia blev till slut tvåmålsskytt.

– Vi gör bra saker på isen tillsammans, tre stora killar och vi är alla starka på pucken längs sargerna och för mig är det väldigt kul att spela med två så pass bra spelare. Jag kan lära mig mycket av dom både på och utanför isen, säger Armia.


Montreal hade skaffat sig en 3–1-ledning efter två perioder och när Winnipeg jagade  i slutperioden kunde Armia punktera matchen efter att ha slagit till i numerärt underläge.

– Vårt boxplay har varit bra hela tiden, inte bara i slutspelet utan hela säsongen. Vi vet vad vi ska göra och vi jobbar hårt, säger Armia.

På onsdag kan Montreal sätta punkt för matchserien och Winnipegs säsong och samtidigt ta sig vidare till semifinalen i Stanley Cup-slutspelet.

Montreal–Winnipeg 5–1 (1–0, 2–1, 2–0)

Mål, Montreal: Joel Armia 2, Corey Perry, Artturi Lehkonen, Nick Suzuki.

Winnipeg: Adam Lowry.

Skott: 33–27 (10–7, 15–6, 8–14)